Loungebuddy nu alleen maar voor American Express cardholders

loungebuddy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Via Loungebuddy kun je gemakkelijk via de app of website een éénmalige toegangspas kopen voor luchthavenlounges wereldwijd. Je bent hierbij niet afhankelijk van elitestatus, reisklasse of lidmaatschap van een loungeprovider. Dit was altijd erg makkelijk en, met de regelmatige promoties, vaak ook aantrekkelijk. Helaas is daar nu verandering ingekomen. Eerder dit jaar is Loungebuddy overgenomen door American Express. Sinds 1 april is het alleen maar mogelijk om een loungepass aan te schaffen met een American Express creditcard. Andere creditcards zijn geblokkeerd. Ook als je nog credit had en een resterend bedrag moet bijbetalen kan dit niet meer met Mastercard of Visa.

Loungebuddy en American Express

AMEX wil via Loungebuddy waarschijnlijk haar eigen Global Lounge Collection uitbreiden en loungetoegang verder integreren. Bepaalde premium kaarthouders krijgen al loungetoegang bij de eigen Centurion lounges of via bijvoorbeeld een inbegrepen Priority Pass lidmaatschap. Volgens AMEX zijn er ook wijzigingen in het aanbod van lounges sinds de overname. Er is een speciale supportpagina met veelgestelde vragen over de gevolgen.

Het is erg jammer dat Loungebuddy nu zo gelimiteerd is, zeker voor een wereldwijd opererend bedrijf voor reizigers uit allerlei landen. Voor passagiers die alleen maar over een Mastercard of Visa beschikken zijn er geen vergelijkbare alternatieven, behalve bij de recepties een – vaak duurdere – dagpas te kopen.

Reacties

  1. Miya zegt

    De Android App is helaas ook weg sinds de overname. Als je de App nog op je telefoon hebt blijft deze (vooralsnog) werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *