Verbouwingsupdate Schiphol D, F & G Pieren

Upgrade Pieren Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De D-, F- en G-pieren op Amsterdam Schiphol Airport worden momenteel verbouwd onder de projectnaam ‘Upgrade Pieren‘. Op die manier is de nationale luchthaven straks klaar voor de toekomst.

Schiphol F- & G-Pieren

De afgelopen maand is er gewerkt aan de F- & G-pieren. Zo is er nu een lees- en internettafel geplaatst op de G-pier. Op de F-pier is de luchthaven bezig met het inrichten van gate F2. In het plafond zitten ook nog geen akoestische panelen, maar die worden eind deze maand geplaatst. Op die manier heb je minder last van het omgevingsgeluid. De herinrichting zou eind mei afgerond moeten zijn, waarbij de installatiewerken voor het plafond nog doorloopt tot eind juni.

Schiphol D-pier

Op de D-pier zijn gates D54 en D56 in gebruik genomen. Daarnaast is D06 ook in gebruik genomen. Deze laatste betreft een busgate; daarvandaan zul je met de bus richting het vliegtuig gebracht worden. Rond gate D10 is er een tijdelijke House of Tulips geopend, waar je voor je vlucht nog bloemen kunt kopen.

House of Tulips ©Schiphol

Toekomstige planning project ‘Upgrade Pieren’

Het project duurt tot en met 2020. Op dit moment is de luchthaven druk bezig met de F-, G- en D-pier. De werkzaamheden voor de F- en G-pier zouden dit jaar afgerond moeten zijn. De planning voor de D-pier loopt door tot 2020 en de werkzaamheden voor de E-pier duren ook tot 2020. Die werkzaamheden moeten echter nog gestart worden, maar dit zal in de tweede helft van dit jaar gebeuren.

projecten_tijdlijn_493_20182
Tijdslijn project ‘Upgrade Pieren’ ©Schiphol

In de onderstaande video krijg je een beeld van de D-pier als dit straks klaar is. Je kunt het hele project volgen op deze pagina van Amsterdam Schiphol Airport.

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *