Eindhoven Airport maakt looproutes naar vliegtuigen overdekt1 min leestijd

Eindhoven Airport Looproutes Overdekt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport gaat de looproutes van de terminal naar de vliegtuigen overdekt maken. Op dit moment is er geen overkapping en kan het dus voorkomen dat je in de regen naar het vliegtuig moet lopen.

De bouw voor de overkapping van de looproutes zal voornamelijk in de nacht plaatsvinden. De dagelijkse operatie heeft geen last van de bouw van deze overkapping. Het is de bedoeling dat het voor de start van het winterseizoen gereed is (eind oktober 2020)

Overdekte looproutes op Eindhoven Airport

Nog voor de zomer zullen de eerste werkzaamheden opgestart worden voor de overkapte galerij op de looppaden op het platform. Reizigers kunnen daardoor droog van- en naar de vliegtuigen lopen. De overkapping krijgt een bijzonder design en vormgeving passend bij de regio. Ook zal er gebruik gemaakt worden van zonne-energie en gebruikt de luchthaven herbruikbare materialen.

De luchthaven is ook druk met het herinrichten van de omgeving. Zo is het multifunctionele parkeergebouw (P1) inclusief ov-terminal in oktober 2019 geopend. De laatste werkzaamheden aan de Airport-Boulevard zullen in april 2020 opgeleverd worden. Daarnaast is er een Aspire lounge op de luchthaven gekomen en zijn er nieuwe scanners bij veiligheidscontrole geïnstalleerd.

In de winterperiode heeft Eindhoven Airport veel last gehad van de mist. Hierdoor liepen veel vliegtuigen vertraging op of moesten passagiers onverwachts overnachten op/bij de luchthaven. Deze problemen hadden o.a. te maken met het huidige ILS  (Instument Landing System) systeem dat niet geschikt is voor dichte mist. Om het geschikt te maken moet de baan een tijd dicht en daarnaast brengt het ook hoge kosten met zich mee. Op dit moment is niet duidelijk of het ILS systeem op Eindhoven Airport voorzien gaat worden van een upgrade.

Overdekte looproutes Eindhoven Airport

Afbeeldingen ©EHV Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *