Twee nieuwe Airbus A320 toestellen voor PLAY2 min leestijd

Airbus A321neo in Play livery (Bron: Play)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe low cost carrier PLAY heeft twee nieuwe vliegtuigen geleast. De Airbus A320 toestellen komen nog deze maand in de vloot bij PLAY. De airline heeft grootse plannen om IJsland met de rest van Europa te verbinden. Zo kondigde de airline recentelijk aan ook naar Amsterdam te gaan vliegen.

Vloot

Met de nieuwe vliegtuigen breidt PLAY de vloot weer iets uit. De twee Airbus A320neo vliegtuigen komen naar verwachting deze maand nog aan in IJsland. De kisten moeten nog wel in de PLAY livery gespoten worden. Ook de cabine moet nog aangepast worden naar de specificaties van de maatschappij. Voor de twee nieuwe vliegtuigen sloot PLAY een overeenkomst met China Aircraft Leasing Group Holdings Limited (CALC). De A320neo’s komen echter direct van de fabriek van Airbus.

In september maakte de airline nog bekend enkele toestellen van GECAS te leasen. Het gaat om drie Airbus A320neo vliegtuigen en een A321 toestel. De toevoeging aan de vloot moet in het voorjaar van 2023 gereed zijn. Overigens, in 2025 is de planning om ruim vijftien kisten in de vloot te hebben. Qua timing van aanschaf zit PLAY in de juiste marktomstandigheid. Veel bestellingen van nieuwe vliegtuigen zijn geannuleerd vanwege COVID-19. Daardoor kan PLAY nu relatief goedkope overeenkomsten afsluiten voor de langere termijn. Dat geeft de nieuwe maatschappij een gunstige kostenbasis voor de komende jaren als de vraag naar vliegtickets weer toeneemt.

Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)
Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)

Netwerk

De nieuwe vliegtuigen komen mooi op tijd voor de grootste ambities die PLAY heeft vanaf volgend jaar. De airline wil het aantal bestemmingen namelijk flink uitbreiden. Initieel was er het plan voor zes Europese bestemmingen, maar inmiddels loopt dat op. De eerste vlucht naar Amsterdam staat op 3 december op het programma. Play concureert op deze non-stop route met Icelandair en Transavia. Home carrier KLM vliegt niet op IJsland. Meer over de bestemmingen van PLAY lees je hier.

Met de nieuwe A320 toestellen kan PLAY ook naar Noord-Amerika vliegen. Dit is een grote wens van de IJslandse airline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *