Nieuwe IJslandse airline Play klaar voor vertrek1 min leestijd

PLAY Iceland

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De IJslandse low cost carrier Play heeft officieel toestemming gekregen van de autoriteiten om te gaan vliegen. De nieuwe airline moet vooral het gat opvullen dat Wow Air in 2019 achterliet. Met een licht herstel van de luchtvaart in het verschiet is dat nog niet eens zo’n slechte timing. De reisrestricties kunnen echter nog roet in het eten gooien natuurlijk.

Bestemmingen

Vanaf eind juni moet Play de lucht in gaan. De low cost carrier start met zeven Europese bestemmingen vanuit Reykjavik. De route naar London Stansted (STN) start op 24 juni 2021. Daarna volgt Tenerife (TFS) op 29 juni. Berlijn (BER), Alicante (ALC) en Parijs (CDG) volgen op respectievelijk 2, 13 en 15 juli. Barcelona (BCN) en Copenhagen (CPH) starten op respectievelijk 16 en 22 juli dit jaar. De prijzen starten bij zo’n € 100 per enkele reis per persoon. Heel goedkoop voor een low cost carrier is dat dus niet. Je moet namelijk voor bepaalde zaken ook nog bijbetalen, zoals eten en drinken aan boord.

Play heeft niet bevestigd of er ook vluchten naar Amsterdam zullen volgen. Echter spreken diverse media wel van de ambitie van de IJslandse maatschappij om naar Schiphol te komen. Maar dat is dus (nog) niet bevestigd. Momenteel vliegt allen Icelandair direct tussen Amsterdam en Reykjavik.

De nieuwe airlines is overigens een van de diverse nieuwe Europese airlines die dit jaar starten met aanbieden van commerciële passagiersvluchten.

Airbus A321neo

Het IJslands Play gaan vliegen met een vloot van drie Airbus A321neo toestellen. De vliegtuigen zijn relatief nieuw met een gemiddelde leeftijd van slechts drie jaar. De exacte indeling van de cabine is nog niet bekend. Maar de airline zal enkel met Economy stoelen 

Airbus A321neo in Play livery (Bron: Play)
Airbus A321neo in Play livery (Bron: Play)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *