KLM in de startblokken voor een goede zomer met mooie zomerse bestemmingen3 min leestijd

KLM in de startblokken met meer zomerse bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De zomer staat voor de deur, coronabestemmingen nemen af en ook reisbeperkingen worden versoepeld. Zou de zomer van 2021 dan weer een beetje normaal worden, zoals in 2019? Airlines zijn zich aan het voorbereiden op meer vraag naar vliegreizen deze zomer. Transavia is klaar voor de zomer en ook KLM heeft verschillende nieuwe bestemmingen. KLM staat dan ook klaar in de startblokken en heeft een mooi aanbod van zomerse bestemmingen.

Nieuwe bestemmingen

Zoals eerder op InsideFlyer te lezen was, voegt KLM een aantal nieuwe zomerse bestemmingen toe aan haar zomerdienstregeling. Het gaat hier om vluchten naar Palma de Mallorca, Verona, Belgrado en Dubrovnik. Deze vluchten worden uitgevoerd door KLM Cityhopper. Vooralsnog lijkt het erop dat deze vluchten alleen in de zomer zullen plaatsvinden.

Bestemmingstips: Belgrado, Servië

Plannen om Belgrado te bezoeken? Hier vind je verschillende leuke bestemmingstips van het bruisende Belgrado.

Afgelopen winterseizoen zijn er ook enkele bestemming toegevoegd. Het betreft hier Poznan (Polen) en Cork (Ierland). KLM Cityhopper zal deze zomer blijven vliegen op deze bestemmingen. Växjö (Zweden) werd in 2018 nog toegevoegd, maar moet nu plaatsmaken om meer zomerse bestemmingen van KLM aan te bieden. Air France neemt ook de bestemmingen Marseille en Nantes over van KLM.

Tickets met KLM naar Palma de Mallorca starten vanaf €178,- retour. Vlieg je liever naar Verona, dan boek je een retrour vlucht vanaf €130,-. Retour naar Belgrado kost je vanaf €149,- en Dubrovnik €141,-. Alle KLM tickets kun je hier boeken.

Klaar voor vertrek

Met zicht op steeds meer gevaccineerde mensen in Europa, maar ook daarbuiten, kan het wel eens een positieve zomer worden voor de reiswereld. Er worden weer meer reizen geboekt, maar het is altijd belangrijk om je vooraf goed in te lezen. In dit wijs op reis-artikel lees je waar je op moet letten. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je overal weer normaal heen kunt reizen.

KLM zegt weer te gaan vliegen waar het kan en ook de variabele kosten gedekt zijn. Met een uitgebreid netwerk binnen Europa is er dan ook een ruim aanbod aan bestemmingen voor de reizigers. Ten opzichte van 2019 biedt KLM 4 bestemmingen meer aan, met een totaal van 96.

Nieuwste KLM Embraer 195-E2 is onderweg naar Nederland
Bron: KLM

Naast de toename in het aantal bestemmingen, kan ook de frequentie of de grote van het toestel veranderen. Dit zal voornamelijk gedaan worden in de maanden juli en augustus, het hoogseizoen. De inzet van grotere toestellen of een toename in frequentie zal vooral gelden voor bestemmingen in Zuid-Europa. De verwachting is dat de vraag naar deze bestemmingen groot zal zijn. Wel houdt KLM een slag om de arm met betrekking tot de veranderende reisadviezen. Hierdoor kan het zijn dat er toch minder gevlogen gaat worden, of het toesteltype wordt aangepast.

Zonder zorgen

Net als afgelopen periode, zal KLM ook in de toekomst ervoor blijven zorgen dat je veilig kunt reizen. Het dragen van een mondmasker blijft belangrijk voor reizigers. Maar KLM zorgt er zelf ook voor dat het reizen zo veilig als mogelijk kan plaatsvinden. Daarvoor heeft de maatschappij dan ook de Diamond APEX-status ontvangen. Deze status toont aan dat KLM bij de toonaangevende maatschappijen behoort die een hoge standaard op het gebied van hygiëne en gezondheid hanteren.InsideLook: Zo verspreid KLM Cargo coronavaccins wereldwijd

Air France en KLM hebben ook een zeer flexibel beleid op het gebied van boekingen. Zo kun je alle geboekte vluchten van voor 31 december 2021, kosteloos omboeken, wijzigen of annuleren. Mocht een reisadvies toch veranderen, dan kun je dus afzien van je reis en ontvang je je geld terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *