Bestemmingstips: Belgrado, Servië

Bestemmingstips: Belgrado, Servië

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Balkan kent vele mooie bestemmingen om heen te reizen. Een daarvan is Servië. Ooit behoorde dit land tot Joegoslavië, waarna Joegoslavië sinds 1992 steeds verder uit elkaar viel. Sinds 2006 is Servië onafhankelijk. Een reis door Servië start je eenvoudig in Belgrado waarna je bijvoorbeeld doorreist naar Novi Sad. In deze bestemmingstips nemen we je mee door de schitterende en diverse hoofdstad Belgrado in Servië.

Reizen naar

Reizen naar Belgrado doe je het gemakkelijkst per vliegtuig. Vanuit Nederland reis je met bijvoorbeeld KLM naar Belgrado. KLM biedt per 13 mei rechtstreekse vluchten aan vanuit Amsterdam naar de hoofdstad Belgrado in Servië. Je kunt ook via Parijs met Air France vliegen naar deze stad. Ook met bijvoorbeeld Lufthansa of Austrian kun je naar Belgrado vliegen. Prijzen voor rechtstreeks vluchten vanuit Amsterdam met KLM naar Belgrado starten momenteel vanaf €150,- retour in economy.

Bestemmingstips: Belgrado, Servië
Reis Amsterdam – Belgrado met KLM voor 2 personen (Bron: KLM).

Vanaf het vliegveld zijn er verschillende mogelijkheden om naar het centrum te reizen. Zo gaat er frequent een bus naar het centrum. Ook een taxi behoort tot de mogelijkheden. Het is ook mogelijk een auto te huren bij een van de verhuurmaatschappijen tegenover de luchthaven. Houd er rekening mee dat je gemakkelijk in de file komt te staan op de hoofdweg naar het centrum. Zeker tijdens de spits is het hier erg druk, probeer dat dus te mijden.Bestemmingstips: Novi Sad, Servië

Ben je op zoek naar een reis naar Belgrado, dan kun je deze eenvoudig opzoeken via bijvoorbeeld KLM of Air France. Wil je graag dat je met je reis extra punten kunt sparen? Of dat je reis ook verzekerd is tegen verschillende ongemakken? Boek je reis dan met een American Express betaalkaart. Bij de betaalkaart zijn standaard verschillende verzekeringen inbegrepen, waarover je hier meer leest.

Belgrado

De Servische hoofdstad kent ongeveer 1,4 miljoen inwoners. De stad is gelegen op de plek waar de Sava in de Donau stroomt. De stad kent een gematigd landklimaat. Hierdoor is het in voor- en najaar heerlijk om er te vertoeven. In de zomer zijn er periodes boven de 30°C, terwijl het in de winter ook flink kan vriezen.

Belgrado De Servische hoofdstad kent ongeveer 1.4 miljoen inwoners. De stad is gelegen op de plek waar de Sava in de Donau stroomt. De stad kent een gematigd landklimaat. Hierdoor is het in voor- en najaar om er te vertoeven. In de zomer zijn er periode boven de 30°C, terwijl het in de winter ook flink kan vriezen. De stad kent veel historische gebouwen, verschillende musea en mooie parken die een bezoek waard zijn. De mooiste pleinen, gebouwen en musea lees je in deze bestemmingstips van Belgrado in Servië.
Parlementsgebouw in Belgrado

De stad kent veel historische gebouwen, verschillende musea en mooie parken die een bezoek waard zijn. De mooiste pleinen, gebouwen en musea lees je in deze bestemmingstips van Belgrado in Servië.

Beogradska tvrdjava

Een van de trekpleisters in Belgrado dateert van 279 voor Christus. Het Belgrado Fort (Beogradska tvrdjava, Belgrado Fort of Kalemegdan Citadel) is redelijk centraal gelegen in de stad op een heuvel met uitzicht op de Donau. Vanuit dit fort vonden door de tijd zeker 115 gevechten plaats. Het fort werd naar verluid 40 keer vernietigd en weer herbouwd. Tegenwoordig zie je voornamelijk de restanten die voortkomen uit de wederopbouw in de 18e eeuw.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het fort is te voet het gemakkelijkst te bezoeken, dit vanwege de vele hoogteverschillen. Een bezoek kost je niets, behalve als je het Militair Museum wilt bezoek. Rondom het fort kun je heerlijk door het park heen wandelen. Op verschillende dagen is hier ook een markt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hoogtepunt

Zelf vond ik het bezoek aan de Kathedraal van de Heilige Sava het hoogtepunt van de reis aan Belgrado. Deze schitterende kathedraal is ten zuiden van de stad gelegen. Deze witte kathedraal met mooie groene koepels kun je vanuit alle hoeken van het plein goed bekijken. Het is een architectonisch hoogstandje. Binnen zijn de versieringen op de wanden schitterend. Van mooie mozaïek tot aan beelden, kandelaars en schilderwerk. Je bezoek aan de kathedraal is gratis.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ten noord-westen van de kathedraal vind je een grote rotonde. In het midden staat een grote fontein met aan de overkant van de straat de letters Beograd (Belgrado). Een plek waar verschillende toeristen toch nog even een foto komen nemen met op de achtergrond wat hoogbouw en Beograd.

Tussen het centrum en de Kathedraal kom je langs verschillende bijzondere gebouwen. Wandel door het Pionirski Park. Aan dit park zijn onder andere het Servische Postkantoor gevestigd. Evenals het imposante gebouw dat dienstdoet als het Servische regeringsgebouw. Ook enkele andere gebouwen zoals Nouveau Paleis en Stari Dvor zijn hier te vinden, net als het beeld van Heerser Nicholas II.

Deze diashow vereist JavaScript.

Iets verder kom je de Servisch-Ordodoxe Marcuskerk tegen. Dit bijzondere bouwwerk bestaat uit bruine en kalkkleur stenen. Aan de binnenkant is het vrij somber ingericht.

Ten westen van de Donau

Start je dag met een wandeling langs de Donau. Zeker ten westen van de Donau is het lekker wandelen. Vanuit hier loop je gemakkelijk langs het ‘Museum of Contemporary Art’. Er liggen hier veel ‘feestboten’, maar ook veel boten waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. In iets meer dan een uur wandel je via de oever van de Sava en Donau naar Zemun, een klein dorpje. Met een leuk historisch centrum, huisjes, verschillende restaurants en een markt is dit een mooie plek om te bezoeken. Beklim ook de Kula Gardos. Voor een kleine vergoeding ga je dit kleine kerkje en heb je een mooi uitzicht over Zemun met op de achtergrond de Donau en Belgrado.

Deze diashow vereist JavaScript.

Wandel je via Bulevar Nikola Tesle terug, dan paseer je ook het grote parlementsgebouw gevestigd aan de Bulevar Mihajla Pupina.

Eten, drinken en verblijven

Belgrado kent een grote variëteit aan plekken om te eten en drinken. Het is er iets goedkoper dan is onder andere Nederland. Skardarska is een leuke straat met veel kroegen en restaurants.  Kapetan Koča is een Servisch restaurant met lekkere gerechten. Ook in het centrum van de stad zijn tal van leuke plekken te vinden.

Belgrado kent nog niet heel veel keten hotels. Toch kun je hier bijvoorbeeld verblijven in het Mama Shelter Belgrade, Radisson Collection Hotel – Old Mill Belgrade of het Hilton Belgrade. Er zijn ook tal van Airbnb’s te vinden die, bijvoorbeeld het Belgrade Old Town Apartment. Deze locatie is nabij het centrum gelegen. Vlakbij vind je een restaurant en een supermarkt.

Beeldmateriaal: M.dTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *