KLM vanaf mei naar Belgrado2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM gaat vanaf 13 mei vliegen op de Servische hoofdstad Belgrado. Dat maakte routesonline gisteren bekend. Air France vliegt sinds vorige herfst ook al op Belgrado. Ook Transavia vloog vorig jaar al naar de Servische hoofdstad.

KLM naar Belgrado

Vanaf 13 mei zal KLM 3 keer per week vliegen naar Belgrado, namelijk op donderdag, zaterdag en zondag. Vanaf 11 juni zal de maatschappij uiteindelijk dagelijks vliegen naar de Servische hoofdstad. De vluchten worden uitgevoerd door KLM Cityhopper en vertrekken om 9:30 uit Amsterdam om vervolgens om 11:55 aan te komen in Belgrado. De terugvlucht vertrekt vervolgens om 12:30 en komt aan in Amsterdam om 15:10. Op deze route zet KLM een Embrear 190 in. In dit toestel is plaats voor in totaal 94 passagiers, waarvan 20 in business class, 8 in economy comfort en 72 in economy.

Economy Comfort stoel in de Embraer E190 van KLM Cityhopper (Bron: eigen foto)
Op de route naar Belgrado vliegt KLM met een Embrear 190.

Over Belgrado

Belgrado is de hoofdstad en grootste stad van Servië. De periode mei tot oktober is een aangename tijd om Belgrado te bezoeken, met temperaturen die rond de 25-30°C schommelen. In juli en augustus zelfs 35-40°C . Aan te raden attracties in de stad zijn:

  • Knez Mihailova: de belangrijkste winkelstraat van Belgrado en omringd door talloze gebouwen en herenhuizen die rond 1870 gebouwd werden.
  • Vesting Kalemegdan: een historische plaats die bestaat uit de oude citadel en het Kalemegdan Park bij de samenloop van de rivieren de Sava en de Donau.
  • Berg Avala in Servië: met uitzicht op Belgrado en is gelegen in de zuidoostelijke hoek van de stad. Vanaf de top biedt het een geweldig panoramisch uitzicht op Belgrado, Vojvodina en Šumadija.
  • De archeologische site Vincа: de oudste stedelijke nederzetting in Europa waar bezoekers de kans krijgen om artefacten uit de neolithische tijd te bewonderen.
  • Het Nikola Pasic Plein: Dit is één van de centrale pleinen van de stad met Sovjet-brutalistische architectuur en de grootste fontein van Belgrado.
belgrado
Belgrado (bron: Air France)

Bron van info: KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *