5x waarom je vliegtickets met een creditcard betaalt

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ga je binnenkort op reis en ga je hiervoor vliegtickets online boeken? Dan kun je dit het beste doen met een creditcard. De creditcard biedt namelijk een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden. Het aanvragen van een creditcard kun je eenvoudig online regelen.

1. Veilig online betalen

De creditcard is allereerst een zeer veilig betaalmiddel voor online betalingen. Alle transacties worden goed gecontroleerd en bij fraude wordt er meestal automatisch ingegrepen door de creditcardmaatschappij. Is er bij jou sprake van fraude of is je creditcard gestolen? Dan kun je de klantenservice van je creditcardaanbieder altijd 24 uur per dag, 7 dagen per week bereiken.

2. Geld terug bij faillissement

Als de vliegmaatschappij bij wie je vliegtickets hebt geboekt failliet gaat, is de kans groot dat je je geld kwijt bent. Koop je de tickets met je creditcard? Dan heb je in dit soort situaties een groot voordeel: aflevergarantie. Met deze garantie kun je na faillissement een verzoek doen tot terugvordering van het afgeschreven geld. De aflevergarantie geldt voor producten/diensten die niet, niet op tijd of verkeerd zijn geleverd. Ook vliegtickets vallen hieronder.

3. Nu boeken, later betalen

Vliegtickets boek je soms ver van te voren. Door ze met je creditcard af te rekenen, hoef je de rekening meestal pas een maandje later te voldoen. Dat geeft je extra tijd om:

  • Te wachten op je salaris of vakantiegeld, zodat je voldoende saldo hebt
  • De kosten voor voorgeschoten tickets bij je medepassagiers te claimen

4. Punten sparen

Er zijn verschillende creditcards waarmee je punten kunt sparen voor iedere uitgegeven euro. Dat komt goed van pas wanneer je (vaak dure) vliegtickets moet kopen.

Een bekend voorbeeld is het uitgebreide spaarprogramma van American Express (AMEX). Je spaart dan Miles of Membership Rewards punten. De gespaarde punten kun je vervolgens inwisselen voor verschillende producten of diensten, zoals:

  • Upgrades bij de vliegmaatschappij
  • Maaltijden aan boord
  • Extra bagage of beenruimte
  • Korting op tickets
  • Gift cards

Goed om te weten: sommige AMEX creditcards geven toegang tot exclusieve airport lounges.

5. Verzekerd bij vertragingen

Veel creditcards zijn uitgerust met verzekeringen die dekking bieden als je tijdens je reis vertraging oploopt of als bagage onverhoopt verloren gaat.

Een vluchtvertragingsverzekering biedt dekking als je vlucht een aantal uur vertraagd is. Kosten die je dan moet maken op de plaats van bestemming worden dan vergoed, zoals:

  • Maaltijden
  • Overnachtingen
  • Vervoerskosten

Ook als je bagage zoek raakt of is vertraagd, heb je recht op vergoeding van bepaalde kosten, zoals het aanschaffen van kleding of toiletartikelen.

Belangrijk: om in aanmerking te komen voor deze dekkingen, moet je de vliegtickets wel met je creditcard betalen.

Heb je nog geen creditcard? Dan kun je er een aanvragen via Creditcard.nl.

Deze content is verzorgd door een partner. InsideFlyer is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de aanschaf van producten bij derden. Ga verstandig om met je aanschaf en let altijd goed op de voorwaarden, opzeggingstermijn en andere belangrijke details.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *