Review: Business Lounge Belgrade Airport

Review: Business Lounge Belgrade Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Belgrado Nikola Tesla Airport is niet zo’n hele grote luchthaven. Er vertrekken hier voornamelijk vluchten naar Europese bestemmingen. Voor reizigers in Business Class of met een elite status bij een luchtvaartmaatschappij zijn er mogelijkheden om in de lounge te verblijven. Zo is er de AirSerbia Lounge voor reizigers die met de gelijknamige maatschappij vliegen. Reizigers die bijvoorbeeld met KLM of Air France vliegen kunnen gebruikmaken van de Business Lounge Belgrade Airport.

Locatie

Na een verblijf in het mooie Belgrado kun je eenvoudig met het vliegtuig naar een andere bestemming. De luchthaven in Belgrado is vrij compact. Heb je bagage bij je, dan check je deze eenvoudig in bij een van de balies in de centrale hal. Hierna vervolg je de route naar de paspoortcontrole.

Review: Business Lounge Belgrade Airport

Eenmaal achter het gebied van de paspoortcontrole, zijn er enkele winkeltjes en horeca gevestigd. Je loopt in enkele minuten naar de Business lounge Belgrade Airport. Deze lounge is in gebruik door meerdere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France, KLM, Alitalia, Aeroflot, Turkish Airlines en Lufthansa. Wanneer je in het bezit bent van een Priority Pass kun je ook gebruik maken van deze lounge.

Review: Business Lounge Belgrade Airport
Ingang van de Business Lounge Belgrade Airport

Vlieg je Business Class met een van bovengenoemde maatschappijen of ben je in het bezit van een elite status, dan kun je toegang tot de lounge krijgen. Ook met een Priority Pass kun je toegang krijgen tot de lounge. Afhankelijk van het lidmaatschap kost het je niets of enkele tientjes.

Business Lounge Belgrade Airport

Bij binnenkomst merk je al snel dat het geen hele grote lounge is. Het geheel is verdeeld over één verdieping. Aan de voorzijde van de lounge kom je bij de aanmeldbalie. Je laat hier je ticket zien met eventuele toegangsvereisten. Na deze balie kom je langs het gedeelte waar je ook eten en drinken kunt halen. De rest van de lounge is ingericht met banken, fauteuils of hoge tafels met krukken. Persoonlijk vond ik het een nette lounge, maar wel wat somber ingericht. Er is vooral wit, grijs en zwart gewerkt. Dit geeft de lounge een strak uiterlijk, maar minder gezellig om plaats te nemen. Her en der verspreid zijn er mogelijkheden om apparaten op te laden, maar de plekken zijn schaars.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Ze zorgen ervoor dat alles continue wordt schoongemaakt. Ook eten en drinken wordt continue goed aangevuld. Ze vragen soms ook aan reizigers of ze de lokale lekkernij ‘Stara Sokolova’, een alcoholisch drankje, willen nuttigen.

Eten & Drinken

In de Business Lounge Belgrade Airport kun je kleine gerechten nuttigen. Je kunt er kiezen uit belegde voorverpakte broodjes, pasta, rijst, fruit of salade. De gerechten zien er allemaal netjes en vers uit. Het is geen groot assortiment, maar voldoende om je vlucht mee te starten.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lounge is er ook keuze uit verschillende koude en warme dranken. Er is een automaat waar je bijvoorbeeld kunt kiezen uit verschillende koffies of thee. Meer zin in een koude drank? Dan is de keuze breed van frisdranken tot aan alcoholische dranken zoals bier en wijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Tot slot bespreken we in deze review van de Business Lounge Belgrade Airport de faciliteiten. Er zijn dus mogelijkheden om een lichte maaltijd / snack te nuttigen. Evenals een drankje. Dit kan bij een van de verschillende zitplekken.

In de gehele lounge is Wifi beschikbaar. Je kunt daarvoor de instructie-kaart gebruiken. Hierop staat uitgelegd hoe je verbinding kunt maken met het netwerk. De WiFi is van prima kwaliteit en snelheid. Er is ook een gebied waar enkele pc’s staan die je kunt gebruiken.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bij de ingang van de lounge vind je enkele tijdschriften en kranten. Verspreid hangen er ook enkele tv schermen met de laatste vertrek- en aankomstinformatie. Er zijn geen toiletten in de lounge, hiervoor moet je buiten de lounge zijn. Tevens zijn er geen mogelijkheden om te douchen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Beeldmateriaal: MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

18 April 2021

Voordelen

- Nette en strakke lounge.
- Goed en lekker eten en drinken aanwezig.
- Vriendelijk en behulpzaam personeel.

Nadelen

- Lounge is somber ingericht.
- Geen toilet in de lounge. Ook geen douche aanwezig.
- Relatief kleine lounge, dus kan snel vol zijn.
- Weinig plekken/mogelijkheden op apparaten op te laden.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Business Lounge Belgrade Airport op de luchthaven van Belgrado (BEG) is een compacte lounge. De lounge is toegankelijk voor zowel Business Class reizigers als reizigers met een elite status bij verschillende luchtvaartmaatschappijen. Je wordt in de lounge vriendelijk geholpen door het behulpzame personeel. Je kunt er kleine maar lekkere snacks nuttigen, evenals een drankje. De lounge is een prettige plek om te wachten voorafgaand aan je vlucht, zeker gezien er op de rest van de luchthaven weinig te doen is. Jammer is dat er geen toilet in de lounge aanwezig is, en je daar voor buiten de lounge moet zijn.

3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *