Nieuwe IJslandse airline Play ook naar Amsterdam2 min leestijd

Crew uniform van het IJslandse Play (Bron: Play)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Net voor de zomer ging er in IJsland een nieuwe airline van start. Play moet het gat dat Wow Air in 2019 achterliet gaan vullen. Inmiddels is het netwerk van de low cost carrier al flink uitgebreid. Eerder hintte Play erop ook naar Amsterdam te gaan vliegen. Die belofte wordt binnenkort ingelost.

Play netwerk

Sinds de start van de nieuwe IJslandse airline Play is de connectiviteit van het eiland flink toegenomen. De ambitie was om in de zomer met zeven routes te beginnen. Zo vliegt Play op het moment vanuit Reykjavik (KEF) nu naar onder meer Barcelona, Berlijn, Parijs, Londen en Kopenhagen. Play wil begin volgend jaar ook naar de VS gaan vliegen.

Sinds de start van de vluchten vervoerde Play zo’n 30.000 passagiers. De gemiddelde load factor lag rond de 45%. Meer dan 97% van de vluchten was op tijd, aldus de airline zelf.

Deze diashow vereist JavaScript.

Amsterdam Airport Schiphol

Bij de start van Play werd er al gehint op een verbinding met Amsterdam. Echter was Schiphol geen onderdeel van het initiële aanbod. Nu maakte de airline bekend binnenkort ook een route naar Amsterdam te gaan starten. De eerste vlucht is op vrijdag 3 december 2021. De bedoeling is om tweemaal per week tussen beide steden te vliegen, namelijk op maandag en vrijdag. Een enkele reis begint bij € 61 (+ toeslagen). Play concureert op deze non-stop route met Icelandair en Transavia. Home carrier KLM vliegt niet op IJsland.

Nieuwe toestellen

Deze week maakte Play ook bekend enkele toestellen aan de vloot te gaan voegen. Het gaat om drie Airbus A320neo vliegtuigen en een A321NX toestel. Play least de toestellen van GECAS, die de kisten vanaf eind volgend jaar af zal leveren. Deze uitbreiding komt bovenop de twee nieuwe A321neo vliegtuigen die begin volgend jaar binnenkomen. Tegen 2025 is de planning om ruim vijftien kisten in de vloot te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *