Tripintroductie Griekenland & Curaçao4 min leestijd

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ja je leest het goed, een tripintroductie naar Griekenland en Curaçao. Een vreemde combinatie van twee landen? Zeker niet, heerlijk weer, zee, strand en goed eten. Bovendien zijn er tal van activiteiten die je kunt ondernemen. Hoe deze combinatie van landen tot stand kwam, wat je er kunt doen, waar een verblijf zeker de moeite waard is en wat je kunt verwachten lees je dan ook in deze tripintroductie Griekenland en Curaçao!

Plannen, plannen en nog eens plannen

Begin van dit jaar zag er nog steeds wat twijfelachtig uit wat betreft reisplannen. Zou het coronavirus wederom roet in het eten gooien? Of zouden veel maatregelen en beperkingen worden opgeheven? Het leek in het begin veelbelovend dat de Verenigde Staten toch wel open zou gaan. Ik boekte een ticket in Business Class naar de VS, maar maakte ook een back-up plan. Een ticket naar Canada, Spanje en Duitsland. Je zou toch denken dat iets van deze bestemmingen zou moeten lukken?

Niets was minder waar. Alle bestemmingen werden geannuleerd, ofwel vanwege gesloten grenzen, een negatief reisadvies of ongunstige en beperkende regels. Maar wat nu?

Nog geen twee weken voor aanvang van de vakantie begon het zoekfestijn opnieuw. Inmiddels was het redelijk duidelijk wat wel en niet kon. Met een Platinum status bij Flying Blue op zak was het nu niet echt aantrekkelijk om een betaald ticket te kopen. Dit natuurlijk vanwege de verlening van de status. Daarom koos ik ervoor om mijn berg opgespaarde Miles in te zetten.

Miles in plaats van cash?

Het loonde dit jaar wederom om je ticket te betalen met Miles in plaats van cash. Heb je namelijk een Flying Blue Silver, Gold of Platinum status? Dan is deze automatisch verlengd zonder dat je voldoende XP hoeft te verdienen voor herkwalificatie. Wanneer je een Silver of Gold status hebt (had) is het natuurlijk wel interessant om met de dubbele XP-aanbieding versneld een hogere status te behalen.

De uiteindelijke bestemming werd Athene, om van daaruit verder wat plekken in Griekenland te bezoeken. Het ticket kostte mij 10.500 Miles en enkele euro’s aan taxen. Vanuit Griekenland zou ik doorvliegen naar Curaçao. Dit ticket met KLM kostte mij 53.000 Miles en een kleine €200,- aan taxen. Het vliegticket vanuit Athene, via Amsterdam, naar Curaçao was in Business Class. De terugweg was wederom in Business Class, maar rechtstreeks met KLM naar Amsterdam en kostte ook 53.000 Miles en ongeveer €200,-. Voor het feit dat ik erg last-minute deze tickets boekte, vond ik de prijs enorm meevallen.Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Voorbereidingen

Nadat de nieuwe bestemmingen waren vastgelegd, kon het plannen van de reis opnieuw beginnen. De reis naar Griekenland duurt 15 dagen en start in Athene, waarna een auto wordt gehuurd om een deel van het schiereiland Peloponnesos te bezoeken. Onderweg worden verschillende activiteiten ondernomen dat vooral in veelal in het teken zal staan van cultuur en ontspanning.

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

De reis in Curaçao duurt ook 15 dagen en zal deels in het teken staan van ontspanning, maar ook enkele culturele en actievere trips staan hier op de planning. Van snorkelen en golfen tot aan een klim van de Christoffelberg. In de artikelen die bij deze trip horen zal ik verschillende tips met je delen om je reis in zowel Griekenland als Curaçao goed voor te bereiden.Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Gezien het feit dat deze reis plaatsvond gedurende de coronapandemie, is meer voorbereiding dan normaal noodzakelijk. Hoewel veel maatregelen in Nederland verleden tijd lijken, is dat zeker nog niet overal ter wereld zo. Daarom blijf het belangrijk je goed in te lezen in de lokaal geldende regels. Via onder andere Nederland Wereldwijd lees je de actuele inreisregels, maar ook KLM Traveldoc kan je goed op weg helpen.

Route plannen

Na het inlezen in de mogelijke bestemmingen in Griekenland en Curaçao besloot ik om de volgende plekken te bezoeken.

  • Griekenland: Athene, Patra, Olympia, Stemnista, Navplio en Marathon.
  • Curaçao: Sheta Boka Park, Christoffelpark, de Grote en Kleine Knip, Playa Grandi, Jan Kok Baai, Willemstad, Klein Curaçao en Spaanse Water.

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Artikelen

Bij deze tripintroductie horen een aantal bestemmingstips en reviews over hotels, lounges en de vliegreizen.

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Tripintroductie Griekenland & Curaçao

Beeldmateriaal: MdTurck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *