Review: Goldair Lounge – Athens International Airport – Intra Schengen3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een mooie trip in onder meer Athene is het tijd om de reis verder te vervolgen. Vanuit Athens International Airport vlieg ik terug naar Amsterdam met KLM. Voorafgaand aan mijn vlucht neem ik een kijkje in de Goldair Lounge. In deze review lees je mijn ervaring over de Goldair Lounge Athens International Airport – Intra Schengen.

Locatie

De luchthaven in Athene is een redelijk grote met vluchten naar allerlei plekken in de wereld. Aegean vliegt naar verschillende binnenlandse bestemmingen, maar ook bestemmingen in Europa en daarbuiten. Andere maatschappijen vliegen ook naar Athene. Hierbij kun je denken aan Transavia, Lufthansa, KLM en Air France. Zelf vloog ik van en naar Amsterdam met KLM in Economy en Business Class in de vernieuwde Boeing 737-800, waar je hier meer over kunt lezen.

De Goldair Lounge Athens International Airport – Intra Schengen is gevestigd na de security. Je kunt de lounge vinden vlakbij gate B13.

Foto: Goldair

Vlieg je via Athene naar je volgende bestemming, dan kan het zijn dat je toegang hebt tot deze lounge. Vlieg je Business Class met bijvoorbeeld airBaltic, KLM, Air France of ITA (voorheen Alitalia) dan heb je toegang tot de lounge. Ook met Priority Pass, Dragon Pass of Lounge Pass krijg je toegang tot de lounge. Kom je niet in aanmerking voor deze opties? Dan kun je toegang kopen, als er voldoende beschikbaarheid is. De lounge is elke dag geopend van 03.30u tot 20.00u.

Goldair Lounge Athens Airport – Intra Schengen

De Goldair Lounge Athens Airport – Intra Schengen is geen grote lounge. Verwacht ook geen enorme luxe en uitgebreide maaltijden. De lounge heeft verschillende zitplekken. De meeste staan aan de raamzijde, waar je plaats kunt nemen in een van de fauteuils. Her en der zijn wat stopcontacten te vinden waar je je apparaten nog kunt opladen. In deze lounge is gebruik gemaakt van redelijk standaard kleuren. Hierdoor is de lounge strak maar persoonlijk wat saai. Met wat meer kleur was het wat gezelliger geweest. 

Achterin de lounge zijn stoelen en tafeltjes te vinden. Ook is hier het buffet te vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lounge hangen tv-schermen met daarop de actuele vertrektijden. Er wordt ook omgeroepen wanneer een vlucht vertrekt. Normaliter zijn er ook tijdschriften in de lounge te vinden, maar gedurende mijn bezoek ontbraken deze als gevolg van de coronabeperkingen, evenals computers die nu niet aanwezig waren.

In de lounge zijn toiletten te vinden, helaas geen douches.

De lounge wordt continue goed schoongehouden en aangevuld. Medewerkers lopen overal rond om hiervoor te zorgen. Zeker gedurende de coronapandemie is dit natuurlijk prettig en goed dat ze hier extra aandacht aan besteden.

Eten & Drinken

Achter in de lounge is een buffet aanwezig. Hier kun je kleine gerechtjes pakken. Er zijn koude en warme snacks. Denk hierbij aan een salade of soep. Er is een flink aanbod aan drankjes. Tijdens mijn bezoek mocht je dit niet zelf pakken, maar werd ik geholpen door een medewerker. Waarschijnlijk een coronabeperking. Dit vond ik overigens bijzonder, aangezien bij het eten geen medewerker stond. Het drankaanbod is prima, van warme dranken, frisdranken tot aan bieren, wijnen en sterke drank. Het eten vond ik wat beperkt, al waren de sandwiches wel van goede kwaliteit. De porties waren niet enorm, zeker van bijvoorbeeld de salades. Deze waren erg klein.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelen

Bij deze trip in Griekenland en Curaçao horen een aantal bestemmingstips en reviews over hotels, lounges en de vliegreizen.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

28 November 2021

Voordelen

- Schone en nette lounge.
- Goede wifi.
- Dichtbij de gates.
- Ruim aanbod aan dranken.

Nadelen

- Geen douche aanwezig.
- Kleine lounge.
- Beperkte oplaadmogelijkheden.
- Aanbod eten is beperkt. Porties zijn niet heel groot.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De Goldair Lounge Athens Airport – Intra Schengen is een kleine lounge, dichtbij Gate B13 en andere gates. Vanuit hier kun je dus gemakkelijk naar je vertrekgate wandelen. De lounge is netjes en beschikt over verschillende zitplekken, een eet- en drinkbuffet en een toilet. Ook is er prima wifi beschikbaar. Het is fijn om iets wat 'rustiger' te kunnen wachten op je vlucht in deze lounge.
Het drankaanbod is uitgebreid, echter is het eetbuffet wat beperkter maar prima om een kleine snack te nuttigen. Als ik zou moeten betalen voor deze lounge, zou ik dat niet doen.

3 min leestijd">
2.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *