Review: Curaçao Airport VIP Lounge3 min leestijd

Curaçao Airport VIP Lounge

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Na een heerlijke trip op het zonovergoten Curaçao is het tijd om weer huiswaarts te reizen. Er zijn verschillende maatschappijen die van en naar Curaçao Airport vliegen. Denk aan TUI en KLM die rechtstreeks naar Amsterdam vliegen. Ook Westjet en American Airlines vliegen vanuit hier naar verschillende bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Op de luchthaven van Curaçao kunnen premium passagiers terecht in de VIP Lounge. In dit artikel lees je een review over de VIP Lounge op Curaçao Airport.

Locatie

De luchthaven van Curaçao is niet heel groot. Je kunt hier dan ook gemakkelijk je weg vinden.

Nadat je je bagage in de centrale bagagehal hebt afgegeven kom je aan bij de immigratie en daarna de security check. Bij de immigratie zijn er enkele desks en poortjes waar je je paspoort moet laten controleren. Het geheel is hier allemaal modern en op het moment van bezoek goed georganiseerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Hierna kom je de vertrekhal waar je alle gates kunt vinden. Hier zijn ook enkele winkeltjes, restaurantjes en de VIP Lounge op Curaçao Airport te vinden. De entree van de VIP Lounge is niet heel groot en opvallend. De ingang zit tegenover de grote glazen pui van waaruit je de vliegtuigen kunt zien. Vanuit de VIP Lounge loop je gemakkelijk naar een van de gates. Hier hoef je ook niet heel veel tijd voor in te calculeren.

Curaçao Airport VIP Lounge
De entree van de lounge

Toegang VIP Lounge Curaçao Airport

Reis je met KLM in Business Class? Of ben je bijvoorbeeld een elite plus deelnemers van Flying Blue, dan kun je gebruikmaken van de lounge. Als aanvulling op deze review over de VIP Lounge Curaçao Airport, kun je ook op andere manieren toegang krijgen tot de lounge. Namelijk met Priority Pass, Dragonpass of als je toegang koopt. Dat kan voor $32 (US)  waarna je drie uur toegang hebt tot deze lounge.

Deze diashow vereist JavaScript.

Ontspannen

De VIP Lounge op Curaçao Airport is een ruim opgezette lounge. Er is gebruikgemaakt van natuurlijke kleuren waardoor het erg modern en rustig overkomt. In de lounge is prima gratis WiFi beschikbaar en via enkele tv’s kun je de actuele vertrektijden volgen. De balie roept  ook om wanneer boarding start.

Curaçao Airport VIP Lounge

Er zijn voldoende plaatsen om te zitten. Van tafeltjes met stoelen, banken en ook fauteuils. Er is ook rekening gehouden met de kinderen want er is een kinderhoek met glijbaan en wat spelletjes. In dit gedeelte van de lounge zijn een soort familie zitjes gecreëerd. Het geheel is ruim en prettig opgezet.

Deze diashow vereist JavaScript.

In de lounge is verder een toilet en doucheruimte aanwezig. Dit is netjes en ruim opgezet.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Eten & Drinken

In de lounge kun je ook eten en drinken. Er is een prima buffet in de VIP Lounge Curaçao Airport te vinden. Curaçao Airport VIP Lounge

Er is keuze uit verschillende warme dranken en softdrinks. Ook krijg je een voucher om twee alcoholische drankjes te halen aan de bar. Je kunt kiezen uit bijvoorbeeld cocktails, prosecco & champagne en luxe wijnen. Bij het buffet zijn er verschillende verse sandwiches, salades en soep pakken. Persoonlijk vond ik het aanbod dranken beter dan de maaltijden die er zijn. Het eten is prima, maar wel vrij standaard. De loempia’s waren erg populair.

Deze diashow vereist JavaScript.

Artikelen

Bij deze trip in Griekenland en Curaçao horen een aantal bestemmingstips en reviews over hotels, lounges en de vliegreizen.

Beeldmateriaal: InsideFlyer – MdTurck

Overzicht

Publicatie Datum

4 December 2021

Voordelen

- Moderne, schone en fijne lounge.
- Vriendelijk personeel.
- Prima aanbod aan dranken.
- Aanwezigheid van douches.
- Aanwezigheid van kinderhoek / familiegedeelte.

Nadelen

- Aanbod eten is oké, maar verwacht geen luxe maaltijden.
- Als er veel kinderen op de vlucht zitten, kun je mogelijk hier overlast van ervaren in de familiehoek omdat die niet echt afgeschermd is.

Sfeer

Service

Ruimte

Voorzieningen

Eten+Drinken

Value

Algemene Waardering

Conclusie

De VIP Lounge Curaçao Airport is een mooie en ruime lounge. Er is gebruikt gemaakt van prettige materialen en kleuren waardoor deze lounge helemaal bij het eiland past. Er is een mogelijkheid om hier nog te douchen voorafgaand aan je vlucht. Ook is er rekening gehouden met jongere reizigers doordat er een familieruimte is.
Er is een prima aanbod aan eten en drinken, al is het eten niet erg bijzonder. Voor mijn gevoel was er meer keuze in verschillende dranken. Al met al is een bezoek aan de VIP Lounge Curaçao Airport een prettige plek om je reis te starten.

3 min leestijd">
3.3

Reacties

  1. Boudewijn zegt

    Er is ook nog een aparte VIP Lounge, vergelijkbaar met het VIP center op Schiphol. Maar $100 per persoon en ook erg de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *