Deze nieuwe Hilton hotels kunnen we in 2022 verwachten5 min leestijd

Opening nieuwe hotels Hilton 2022 (Bron: Hilton)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks de pandemie blijft Hilton flink investeren in nieuwe hotels over de gehele wereld. Ook in Europa en Nederland openen er nieuwe hotels van de Amerikaanse hotelgroep. In dit artikel een overzicht van de 22 nieuwe Hilton hotels we in 2022 kunnen verwachten.

Uitbreiding

De 22 nieuwe Hilton hotels zijn niet alleen van het merk Hilton. De nieuwe hotels vallen onder de volgende merken: Conrad, Canopy by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Tapestry Collection by Hilton en ook het Tru by Hilton/Home2 Suites by Hilton. Daarnaast kunnen we nieuwe hotels van Waldorf Astoria, Hampton by Hilton en Curio Collection by Hilton verwachten. Tot slot, in Nederland opent in de zomer ook het Motto by Hilton, een relatief nieuw merk met nog weinig vestigingen.

Hilton is overigens niet de enige hotelketen met grootste plannen voor uitbreiding. Zo openende Accor eerder al diverse nieuwe hotels in Europa. Maar ook IHG zit niet stil. Natuurlijk kan Hilton dan niet achterblijven.

Europa, Midden-Oosten en Afrika

In Europa openen vier nieuwe hotels, waarvan een in Nederland. In ons eigen land kunnen we namelijk een nieuw Motto by Hilton hotel verwachten in het Rotterdamse Blaak. Het hotel is vlakbij de bekende Markthal gelegen. Het Motto by Hilton hotel heeft 109 wat kleinere kamers. Maar volgens de website moet het reizigers aan niets ontbreken. Zo is er veel aandacht voor de grote gemeenschappelijke ruimtes, ideaal voor groepen. Het Motto by Hilton Rotterdam moet het veertiende Hilton hotel in Nederland worden. De verwachte openingsdatum is nog voor de zomer van volgend jaar.

Het Motto by Hilton Rotterdam Blaak opent in de zomer van 2022 (Bron: Hilton)
Het Motto by Hilton Rotterdam Blaak opent in de zomer van 2022 (Bron: Hilton)

De andere drie nieuwe hotels in Europa zijn gevestigd in Londen, Santorini en Sardinië. Het nieuwe Curio Collection hotel in Londen moet prachtig uitzicht geven op Londense hotspots als St. Paul’s Cathedral. Ook krijgt het hotel een eigen restaurant. De opening staat gepland begin 2022. Het hotel op het Griekse eiland Santorini is ook van Curio Collection en krijgt een bescheiden 37 kamers. Elke kamer heeft een eigen terras en een hot tub of zwembad. Er komen twee restaurant en twee bars. Als dat nog niet genoeg is kun je genieten in twee zwembaden, een spa en een fitnesscentrum. Het hotel opent in het voorjaar van 2022. Op Sardinië komt een nieuw Conrad hotel met 107 kamers met een eigen terras of tuin. Gasten kunnen gebruikmaken van een uitgebreide spa met bar, een yogastudio en een moderne gym. Opening staat ook gepland in het voorjaar.

Het Lost Property St Paul’s London, Curio Collection by Hilton opent begint 2022 (Bron: Hilton)
Het Lost Property St Paul’s London, Curio Collection by Hilton opent begint 2022 (Bron: Hilton)

Marokko krijgt in de herfst van 2022 ‘s lands eerste luxe Conrad hotel. Er komen 120 kamers met uitzicht op de oceaan of het omliggende landschap. Twee restaurant bieden gerechten en drankjes geïnspireerd op de Marokkaanse keuken. Het hotel krijgt ook een eigen spa.

In het Midden-Oosten komen er drie nieuwe hotels. Namelijk een Hampton by Hilton in de oude stad van Doha, een Hilton in Dubai en een Waldorf Astoria in Kuwait. Laatstgenoemde moet begin komend jaar al openen en krijgt 200 kamers. Het hotel heeft een eigen Club Lounge en een flinke spa. De ligging nabij de Avenues Mall biedt toegang tot meer dan 1.100 winkels en een bioscoop. Het is wel even rijden naar het centrum van Doha, namelijk 15 minuten per taxi.

 

Noord- en Zuid-Amerika

In Noord- en Zuid-Amerika kunnen we tien nieuwe hotels verwachten. Zowel in Boston in de Verenigde Staten als het Canadese Toronto komt er een Canopy by Hilton vestiging bij. Het hotel in Toronto krijgt 178 kamers en een zwembad. Daarnaast is er een restaurant en een cafe. In Los Angeles opent een groot nieuw Conrad hotel met 28 verdiepingen, inclusief spa, rooftop terras en zwembad met uitzicht op LA. In Nashville komt er een Embassy Suites in hartje centrum. Ook in Minneapolis opent er een nieuw Hilton hotel. Tot slot komt er begin volgend jaar nog een Tapestry Collection Hotel in New Haven met 165 kamers en suites. Het hotel moet volledig energieneutraal opereren.

Verder opent Hilton in het Mexicaanse Tulum twee hotels, namelijk een Conrad en een Hilton All-inclusive Resort. Beide hotels bieden flink wat restaurants en prachtige zwembaden met uitzicht op de azuurblauwe oceaan. Ook in Cancun moet er een prachtig nieuw luxe hotel openen met 173 kamers en suites. Het Waldorf Astoria Cancun opent naar verwachting in de herfst van 2022.

Tot slot een interessante opening op het eiland Aruba. Er komt namelijk een Embassy Suites by Hilton Resort bij Eagle Beach. Het hotel beschikt enkel over suites en krijgt diverse restaurants en bars. Ook komen er twee zwembaden, waarvan een speciaal voor kinderen. De verwachte opening is rond de zomer van 2022.

Het nieuwe Embassy Suites by Hilton Aruba Resort opent in de zomer van 2022 (Bron: Hilton)
Het nieuwe Embassy Suites by Hilton Aruba Resort opent in de zomer van 2022 (Bron: Hilton)

Azië

In Azië openen er slechts vier nieuwe hotels van de Hilton groep. Shanghai mag 2022 al een nieuw Conrad hotel verwelkomen. Dit moet de grootste Conrad vestiging van Azië worden. In het Japanse Hiroshima komt een nieuw Hilton hotel met 420 kamers, vier restaurants, fitnesscentrum, zwembad en spa. Singapore krijgt er een nieuwe Hilton bij vanaf maart 2022. Dit moet zelfs het grootste Hilton hotel van Azië worden. De kamers zijn geïnspireerd op de botanische tuinen van de stad.

Tot slot komt er op de Malediven nog een nieuw Hilton Resort & Spa. Het is het eerste Hilton hotel op de eilandengroep. Op Male Atoll komen 109 beach villa’s, elk met een eigen zwembad. Met zes restaurants en bars, een rooftop bar en Kid’s Club is er meer dan genoeg te doen. Het hotel opent begin volgend jaar.

Het Conrad Shanghai moet het grootste Conrad in Azië worden (Bron: Hilton)
Het Conrad Shanghai moet het grootste Conrad in Azië worden (Bron: Hilton)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *