Welke nieuwe Europese hotels kunnen we dit jaar bij Accor verwachten?7 min leestijd

SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje opent haar deuren in 2021 (Bron: Accor)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Ondanks de pandemie heeft Accor een flinke uitbreidingsdrang. En dat moet natuurlijk ook wel om de concurrentie voor te kunnen blijven. Grote hotelketens als Hilton, Marriott en IHG zitten natuurlijk ook niet stil. Dit jaar opent Accor zo’n 25 nieuwe hotels in Europa. Daar zitten ook enkele nieuwe merken bij. Maar welke zijn dat?

Novotel: eerste Accor hotel

Het Franse Accor startte al in 1967. In dat jaar werd namelijk het eerste Novotel geopend. Het hotel was geïnspireerd op de Amerikaanse motels, inclusief parkeerplaats, restaurant en comfortabele kamers. Het Franse publiek geloofde toen nog niet in een wereldwijde hotelgroep. Maar na de opening van het eerste Novotel duurde het nog geen vijf jaar voordat het eerste Novotel buiten Frankrijk werd geopend, namelijk in Zwitserland. In 1975 werd het merk Mercure ingelijfd. In 1980 kwam daar het luxueuze Sofitel bij.

De loop der jaren breidt Accor steeds verder uit en in 2008 opent het 800ste hotel in Shanghai, China. In datzelfde jaar wordt ook MGallery opgericht. Loyale gasten van Accor zullen nog wel herinneren dat in 2019 het vernieuwde loyaliteitsprogramma genaamd ALL Accor Live Limitless kwam. Inmiddels heeft Accor flinke stappen gemaakt. Nu heeft de Franse hotelgroep meer dan 5.100 hotels in 110 landen. Maar daar blijft het dus niet bij.

Nieuwe hotels in Noord-Europa

Wereldwijd heeft Accor de ambitie om tientallen nieuwe hotels te openen dit jaar. Deze keer kijken we naar de Europese hotels die we dit jaar kunnen verwachten (en in sommige gevallen net geopend zijn). We gaan dan vooral op de luxe hotels in. Te beginnen met de hotels in Noord-Europa.

Eerder schreven we al over de opening van het luxueuze Fairmont Windsor Park. Het nieuwe hotel nabij het Britse Windsor opent augustus dit jaar en biedt naast hotelkamers en suites ook luxe wellness faciliteiten. Een ander hotel van het Fairmont merk opent in Dublin. Het Carton House bevindt zicht slechts 20 minuten van de internationale luchthaven van Dublin. Naaste twee golfbanen en een groot zwembad kun je er ook terecht bij de uitgebreide spa en wellness faciliteiten. Je kunt hier overigens vanaf volgende maand (juni 2021) al terecht. Een overnachting begint bij zo’n € 200 per nacht.

Fairmont Carton House nabij Dublin (Bron: Fairmont)
Fairmont Carton House nabij Dublin (Bron: Fairmont)

In het Verenigd Koninkrijk opent verder dit jaar nog het Mondrian Shoreditch Londen. Dit moet het Europese vlaggenschip hotel worden van dit merk en opent naar verwachting in juli dit jaar. Het gaat hier absoluut niet op een budget hotel, het hotel krijgt bijvoorbeeld een restaurant met drie Michelin sterren. Een overnachting begint bij zo’n  £ 200 per nacht. Je hebt dan wel een kunstwerk van Pete Hawkins in je kamer hangen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Leuk om te benoemen is ook het Merici Hotel Sittard MGallery. Dit hotel is gevestigd in een voormalige klooster in het historisch centrum van Sittard. Het hotel heeft 82 kamers en suites en je verblijft vanaf een redelijke € 80 per nacht. Het gaat om een bestaand hotel, maar er heeft rebranding plaatsgevonden. Het hotel is een tijdje terug al geopend.

Superior kamer in het Merici Hotel MGallery in Sittard (Bron: Accor)
Superior kamer in het Merici Hotel MGallery in Sittard (Bron: Accor)

Verder kunnen we in Noord-Europa onder meer de volgende hotels van de Accor groep verwachten:

  • Swissôtel Kursaal in Bern, Oostenrijk. Het hotel biedt een prachtig uitzicht over de nabijgelegen bergen;
  • Pullman Tbilisi, Georgie. Het hotel is gevestigd in de Axis Towers en zou al geopend moeten zijn. Echter zijn reserveringen op het moment van schrijven niet mogelijk;
  • JO&JOE Wenen Westbahnhof, Oostenrijk. Dit hotel bevindt zich bovenop een de nieuwe IKEA City Center store. Het is de vierde locatie van dit merk in Europa. De opening moet dit jaar nog plaatsvinden.

Nieuwe hotels in Zuid-Europa

In 2021 openen er ook meer dan twintig hotels het zuiden van Europa. Het zijn nieuwe hotels van allerlei merken die binnen de Accor groep vallen.

Sofitel is een van de luxe merken van Accor. In de zomer zal het eerst Sofitel in Spanje openen aan de kust van de Costa del Sol. Er wordt nog hard gewerkt aan het SO/ Sotogrande Resort & Spa. Je kunt er dus nog niet verblijven, maar voor een impressie kun je terecht op de website van het hotel.

SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje opent haar deuren in 2021 (Bron: Accor)
SO/ Sotogrande in het zuiden van Spanje opent haar deuren in 2021 (Bron: Accor)

In het Griekse Corfu opent het Angsana Corfu. Dit luxueuze hotel is gesitueerd op de kliffen van de Ionian Sea. Het Angsana in Corfu is de eerste in zijn soort in Europa, de keten is namelijk vooral op Azië gericht. Volgend jaar moet er nog een Angsana hotel openen nabij Salzburg in Oostenrijk.

25hours Hotels opent dit jaar zowel in Dubai als Florence een nieuw hotel. Het 25hours Hotel Piazza San Paolino in Florence moet dan ook uiterlijk deze zomer klaar zijn. Eigenlijk zou Florence het hotel vorig jaar al mogen verwelkomen. Maar het duurde blijkbaar wat langer dan gedacht om alle 170+ kamers af te krijgen.

Ook Mama Shelter breidt uit. Onder meer in Rome en Parijs. Het nieuwe hotel in Rome is de tweede Mama Shelter in Italië. Het hotel in Rome heeft meer dan 200 kamers en richt zich voornamelijk op jongere gasten. De opening staat gepland in juli dit jaar. Een kamer is beschikbaar vanaf € 149 per overnachting voor twee personen. Het Mama Shelter Parijs Litwin opent ook deze zomer en krijgt onder meer een rooftop bar. Dit is het derde Mama Shelter hotel in Parijs.

Amenities bij Mama Shelter (Bron: Mama Shelter)
Amenities bij Mama Shelter (Bron: Mama Shelter)

Een ander nieuw hotel ‘nabij’ Parijs is het TRIBE Le Touquet. Het hotel is wat dichter bij de zee gelegen (twee uur rijden van Parijs). Tribe is nu alleen nog in Australië gevestigd. Eenzelfde hotel opent in Carcassone in het zuiden van Frankrijk. Dit hotel moet uitzicht op de historische stad bieden.

Verder openen er nog twee hotels van het merk greet. Namelijk nabij het vliegveld van Bordeaux en in Rennes. Laatstgenoemde moet het vierde greet hotel worden. Een van de greet hotels in Parijs was een voormalige Ibis Budget. Hotels van het merk greet zijn niet per se heel luxe, maar we benoemen het toch omdat het nieuwe is in Europa.

greet Marseille Provence Aéroport (Bron: Accor)
greet Marseille Provence Aéroport (Bron: Accor)

Het bekende Novotel mag nog twee nieuwe vestigen openingen. Namelijk nabij de Mont Blanc en de Alpen/Jura. Het Novotel Megève Mont Blanc is een waar sneeuwparadijs, je bent namelijk zo in het Megeve Ski Resort en het skigebied van Mont d’Arbois. Hier 4-sterren hotel met 92 kamers is al geopend dit jaar. Het Novotel Annemasse heeft een prachtige rooftop bar and restaurant met mooi uitzicht op de Alpen en de Jura. Dit hotel opent in juni 2021.

Tot slot opent er nog een JO&JOE vestiging in Parijs. Het Buzenval hotel krijgt 160 kamers en een rooftop bar. Dit hotel moet ook in de zomer openen.

Enkele tips

  • Check altijd de laatste promoties van Accor voordat je gaat boeken
  • Boeken kun je doen via een boekingswebsite als bijvoorbeeld Trivago. Denk er wel aan dat de prijs misschien lager is, maar dat je niet altijd profiteert van alle privileges behorende bij je Accor lidmaatschap (als je die hebt).
  • Check goed de wijzigings- en annuleringsvoorwaarden. In deze tijd kunnen reisplannen snel veranderen, dus dan is het fijn dat je je geld niet kwijt bent.
  • Betaal met je creditcard, de betalingen is veiliger en bij problemen (ook met een OTA) krijg je gemakkelijker je geld terug. Kaarten als American Express bieden ook een uitgebreide (reis)verzekering.

Niet alle nieuwe hotels van Accor zijn benoemd in dit artikel. Alleen de meer luxe of noemenswaardige hotels komen in dit artikel voor. Mis je een hotel dat je graag in deze lijst terugziet? Laat het weten in een reactie onder het artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *