Accor opent historisch Fairmont in Ierland

Fairmont Carton House nabij Dublin (Bron: Fairmont)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Reizen is momenteel nagenoeg onmogelijk. Toch is het altijd goed om naar de toekomst te blijven kijken. Zo moet ook Accor hebben gedacht over de aankoop van een ultraluxe hotel in Ierland. Er zal namemlijk een nieuwe Fairmont locatie gevestigd worden in het historische Carton House, vlakbij Dublin. Momenteel ondergaat het landhuis nog een kapitale verbouwing. Maar tegen het einde van dit jaar kun je er terecht. Dit exclusieve hotel wordt de tiende Fairmont locatie in Europa.

Fairmont

Het meer dan 100 jaar oude hotelmerk Fairmont behoort tot de meest luxueuze in het portfolio van Accor. De uitbreidingsdrang van de hotelgroep geldt dus niet alleen voor middenklasse hotels. Dat er een nieuw Fairmont Hotel geopend gaat worden later dit jaar is dus bijzonder nieuws. Aangezien er ‘maar’ negen van deze bijzondere hotels in Europa te vinden zijn. Denk aan het bekende Fairmont The Savoy in Londen. Of het Fairmont Rey Juan Carlos I in Barcelona. In het Midden-Oosten (bijvoorbeeld het Fairmont Ajman in de VAE) en de Noord-Amerika is de hotelketen overigens beter vertegenwoordigd. Voor een overzicht van alle locaties kun je hier terecht.

 

Fairmont Barcelona
Het luxe Fairmont Rey Juan Carlos I in Barcelona (Bron: InsideFlyer)

Fairmont Carton House

De nieuwe toevoeging aan het luxe hotelmerk is slechts 20 minuten verwijderd van Dublin. Volgens Accor gaat het om een van de meest iconische historische landhuizen van Ierland. De huidige renovatie van het hotel is naar verwachting eind dit jaar klaar. Het landgoed dateert uit 1176 en is onderdeel van het landgoed van Maynooth. Het landhuis zelf werd gebouwd in 1739 en is daarmee meteen het oudste pand dat Fairmont als hotel mag uitbaten. Het hotel is het eerste Fairmont in Ierland en de vierde in het Verenigd Koninkrijk. Een tijdje geleden werd het Fairmont Windsor Park ook aangekondigd. Deze locatie moet ook eind 2020 openen.

Het hotel is dus gelegen op een historisch landgoed. In totaal moeten er 170 exclusieve kamers en suites komen met een bijbehorende inrichting. Daarnaast is er de mogelijkheid tot golftoernooien op twee 18 holes banen. Ook zullen er wellness faciliteiten komen en ruimtes voor conferenties en andere evenementen.

Balzaal in het Fairmont Carton House nabij Dublin (Bron: Fairmont)
Balzaal in het Fairmont Carton House nabij Dublin (Bron: Fairmont)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *