Schiphol sluit Panoramaterras, Airport Park en beide Privium Lounges

schiphol-buitenzijde-met-luchtbartbrussee

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven Schiphol heeft een aantal maatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Daarnaast heeft de luchthaven ook extra ruimte gecreëerd in de wachtrijen, krijgt elke vlucht een aparte bagageband en krimpt het behoorlijk in. Vanaf heden zijn alleen de E- en D-pier in gebruik vanwege de afname van het aantal vluchten en passagiers.

Schiphol sluit Panoramaterras en Airport Park

Vanwege het Coronavirus heeft Schiphol is het Panoramaterras tijdelijk gesloten. Het Panoramaterras kun je vinden door vanaf de begane grond de roltrap of lift te namen bij Café Rembrandt. Vervolgens neem je de roltrap of lift bij balierij één. Zo kom je op de tweede verdieping en via een loopburg kun je vervolgens het terras bereiken.

Daarnaast is het Airport Park tijdelijk gesloten. in het Airport Park kun je voor je vlucht nog even tot rust komen. Daarnaast kun je daar ook nog even opladen voor je reis vertrekt. Het is ook mogelijk om nog even wat te eten of te drinken in het Airport Park Café, maar dit is ook tijdelijk gesloten.

Beide Privium Lounges gesloten

Met Privium ben je sneller door de beveiliging- en paspoortcontrole op Schiphol en daarnaast zijn er nog een aantal andere voordelen. Bij de beveiligingscontrole kun je gebruik maken van een speciale doorgang en met de Irisscan ben je zo door de paspoortcontrole. Daarnaast zijn er speciale parkeerplaatsen op P1 en P3. Ook kun je gebruik maken van de Business Class incheckbalies bij diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Etihad, American Airlines, Lufthansa en Emirates.

Vanaf 25 maart 2020 was de Privium Airside Lounge al gesloten, maar de Privium ClubLounge is nu ook tijdelijk gesloten. Privium leden kunnen de komende periode gebruik maken van deze looproutes:

  • Reis je met KLM of een (SkyTeam partner), dan kun je inchecken in Vertrekhal 2
  • Reis je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan kun je inchecken in Vertrekhal 3
  • Vlieg je naar een bestemming in het Schengen gebied, dan kun je de Privium poort tussen Vertrekhal 1 en Vertrekhal 1A gebruiken
  • Vlieg je naar een bestemming buiten het Schengen gebied, dan kun je de Privium poort in Vertrekhal 2 gebruiken

privium airside lounge

Afbeeldingen ©Schiphol

Reacties

  1. JdV zegt

    Je zou denken dat je als lid van Privium, in mijn geval zelfs 2 privium leden, geld terug gaat krijgen bij een dergelijke vermindering van service.
    Ben zeer benieuwd of dat ook daadwerkelijk gecompenseerd gaat worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *