Austrian Airlines rechtstreeks naar Sydney2 min leestijd

Boeing 777-200 van Austrian Airlines (Bron: Austrian Airlines_

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Austrian Airlines is gisteren voor het eerst rechtstreeks van Wenen naar Sydney gevlogen. Op Twitter laat de maatschappij weten dat het om de langste vlucht gaat voor Austrian. Een 13 jaar oude Boeing 777-200ER heeft namelijk in 17 uur een afstand afgelegd van 16.000 km! Het is haast niet te geloven dat een vliegtuig zo’n grote afstand kan afleggen zou je denken. Maar net als bij veel andere maatschappijen tegenwoordig gaat het ook hier om een repatriëringsvlucht. Het toestel vloog namelijk zonder passagiers aan boord richting Australië. Bovendien is de vliegtijd altijd sneller als een vliegtuig oostwaarts vliegt.

Austrian Airlines tweet

9.918 miles

Het toestel vertrok gisteren om 9:31 lokale tijd vanuit Wenen om vervolgens een dag later om 3:30 aan te komen in Sydney. Dat is een totale afstand van maar liefst 9.918 miles. Dat is langer dan de huidige langste commerciële vlucht ter wereld van Singapore naar Newark met Singapore Airlines. Na een stop in Sydney vliegt het toestel op 31 maart met passagiers weer terug naar Wenen. Echter wordt er op de terugweg wel een stop gemaakt in Penang, Maleisië waar nog extra passagiers zullen instappen.

map Austrian Airlines

Vreemde routes

Austrian Airlines is niet de enige maatschappij die zo’n vreemde en lange route aflegt. Door de huidige situatie met het coronavirus kun je tegenwoordig de vreemdste routes verwachten bij luchtvaartmaatschappijen. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat bepaalde landen hun grenzen hebben gesloten. Gisteren schreven we al over de SWISS vlucht van Zürich naar Santiago de Chile. Daarnaast maakte Air Thaïti Nui een paar weken geleden haar langste vlucht van Papeete (PPT) naar Parijs-Charles de Gaulle. Dit was dan ook de langste binnenlandse vlucht ter wereld, al dan wel intercontinentaal, aangezien Frans Polynesië bijna aan de andere kant van de wereld ligt. Ook vloog het Israëlische El Al voor het eerst rechtstreeks tussen Israël en Australië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *