SWISS voert haar langste vlucht tot nu toe uit

Nieuw Premium Economy in Boeing 777-300ER SWISS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

SWISS International Air Lines heeft vrijdag haar langste vlucht tot nu toe afgelegd. Op Twitter laat SWISS weten dat het om vlucht LX8900 gaat van Zurich (ZRH) naar Santiago de Chili (SCL). De vlucht wordt uitgevoerd met een twee jaar oude Boeing 777 en de vluchttijd bedroeg 13 uur en 10 minuten. Na aankomst in Santiago keert het vliegtuig terug naar Zürich met aan boord allemaal Zwitsers die tijdens hun reis gestrand zijn en nu dus terug naar huis willen.

Tweet Swiss

Vreemde vluchten

Door de huidige situatie kun je tegenwoordig de vreemdste routes verwachten bij luchtvaartmaatschappijen. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat bepaalde landen hun grenzen hebben gesloten. Eerder deze week schreven we al over de eerste rechtstreekse A380 vlucht van Qantas van Australië naar Londen. Daarnaast maakte Air Thaïti Nui een paar weken geleden haar langste vlucht van Papeete (PPT) naar Parijs-Charles de Gaulle. Dit was dan ook de langste binnenlandse vlucht ter wereld, al dan wel intercontinentaal, aangezien Frans Polynesië bijna aan de andere kant van de wereld ligt. Ook vloog het Israëlische El Al voor het eerst rechtstreeks tussen Israël en Australië.

Lufthansa Group zwaar getroffen

De Lufthansa Group is zwaar getroffen door de huidige COVID-19 situatie. De maatschappij houdt namelijk 90% van alle toestellen aan de grond. Ook Austrian Airlines en Brussels Airlines, die ook deel uitmaken van de Lufthansa Group, hebben alle vluchten geannuleerd en houden alleen een aantal toestellen beschikbaar voor repatriëringsvluchten.

eurowings
De Lufthansa Group is hard getroffen en houdt bijna alle toestellen aan de grond.

SWISS houdt echter nog niet alle toestellen aan de grond, maar heeft het aanbod flink beperkt. Gisteren kondigde Lufthansa een nieuw regel aan voor social distancing op alle vluchten vanuit Duitsland. Deze regel geldt niet op vluchten die uitgevoerd worden met SWISS.

Reacties

  1. Wilco zegt

    Ik zag op Flightradar dat de KLM ook (NONSTOP) onderweg is van AMS naar DPS met een vliegtijd van een kleine 15 uur, onder vluchtnummer KL825….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *