Lufthansa laat middelste stoelen leeg in Economy en Premium Economy

Lufthansa verbetert cabine op short- en medium-haul toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa heeft een aantal maatregelen genomen vanwege het Coronavirus. Daarbij laat de luchtvaartmaatschappij voorlopig de middelste stoelen leeg en gaat het zoveel mogelijk van een gate gebruiken. Deze maatregelen duren tenminste tot 19 april 2020.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook tijdelijk alle First, Senator en Business Class faciliteiten en lounges gesloten in Frankfurt en Munchen. Alle andere Lufthansa Lounges in Duitsland en daarbuiten blijven ook gesloten. Alleen de lounge in Newark (Verenigde Staten) zal geopend blijven.

Ook KLM neemt bijvoorbeeld een aantal maatregelen, zo reduceert het de catering aan boord om contactmomenten te verminderen. Ook is er een Crown Lounge gesloten op Schiphol.

Europe Business Class voor passagiers vanuit Duitsland

Lufthansa laat tijdelijk de middelste stoelen leeg voor passagiers in Economy en Premium Economy. Dit geldt alleen voor vluchten vanuit Duitsland en voor vluchten die binnen Duitsland uitgevoerd worden. Op die manier hebben alle passagiers eigenlijk een Europe Business Class ervaring, daar de luchtvaartmaatschappij voor deze passagiers ook de middelste stoel leeg laat.

Deze maatregel geldt niet voor vluchten naar Duitsland, omdat de luchtvaartmaatschappij prioriteit geeft aan het terughalen van passagiers uit het buitenland. Door de middelste stoel te blokkeren, kan een groot deel van de stoelen niet gebruikt worden.

Tijdelijk vliegschema Lufthansa Groep vanwege Coronavirus

Op dit moment voert de luchtvaartmaatschappij een beperkt aantal vluchten uit. Vanaf Frankfurt vliegt de luchtvaartmaatschappij naar Newark, Chicago, Montreal, Sao Paulo, Bangkok, Tokyo en Johannesburg. SWISS voert ook drie keer per week een vlucht uit naar Newark en 48 verschillende vluchten op de korte- en middellange afstand.

Vanaf Frankfurt en München voert Lufthansa per dag ongeveer 40 verschillende vluchten uit naar bestemmingen in Duitsland en Europa. Eurowings richt zich voornamelijk op de basis capaciteit vanuit Düsseldorf, Hamburg, Stuttgart en Keulen.

Daarnaast voeren de luchtvaartmaatschappijen in de Lufthansa Groep verschillende vluchten uit in overleg met de diverse regeringen. Op dit moment hebben Lufthansa, Eurowings, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines en Edelweiss ongeveer 130 extra vluchten uitgevoerd voor 25.000 passagiers. Momenteel zijn er nog ongeveer 100 extra vluchten in voorbereiding.

Kijk voor de laatste info omtrent de coronamaatregelen op de website van Lufthansa.

Airlines onder het moederbedrijf Lufthansa Group (Foto: Lufthansa Group)

Afbeeldingen ©Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *