Cathay Pacific weer naar Schiphol, Belavia niet meer

Departures 2 hal op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: Ben Koorengevel / Unsplash)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Aan de ene kant neemt het aantal vluchten weer toe, maar sommige routes worden juist stilgelegd. Cathay Pacific maakt bekend vanaf juni weer naar Schiphol te vliegen. Terwijl het Wit-Russische Belavia juist niet meer naar Amsterdam vliegt.

Cathay Pacific

Na een flinke onderbreking van de verbinding Amsterdam-Hong Kong start Cathay Pacific per maandag 7 juni weer op met een vlucht per week tussen beide steden. De versoepelingen in zowel Nederland als Hong Kong liggen daaraan ten grondslag. Alhoewel er voor Nederlanders nog flinke beperkingen gelden. Zo worden in Hong Kong alleen nog maar de eigen inwoners toegelaten. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid richting de zomer weer versoepeld worden.

De airline voert in juni vier vluchten uit met een totale capaciteit van 1.300 stoelen (verdeeld over drie reisklassen). Cathay Pacific zet voor deze vluchten naar Schiphol een Airbus A350-1000 in.

Airbus A350-1000 van Cathay Pacific (Bron: Cathay Pacific)
Airbus A350-1000 van Cathay Pacific (Bron: Airbus / Cathay Pacific)

Ashish Kapur, Area Manager Northern Europe bij Cathay Pacific, stelt: “We kijken ernaar uit om met Cathay Pacific terug te keren naar Amsterdam. Hoewel we beseffen dat de strijd tegen de wereldwijde pandemie nog niet helemaal voorbij is, geeft het effect van de coronavaccins een sprankje hoop op een geleidelijke heropening van de luchtvaart en verbinding tussen Europa en de rest van de wereld”.

Reizigers die met Cathay naar Hong Kong vliegen moeten in het bezit zijn van een ingevulde gezondheidsverklaring, een negatieve PCR-test uitslag en een eventueel bewijs van vaccinatie. Hong Kong is op dit moment alleen toegankelijk voor de eigen burgers. Op dit moment is er bij aankomst in Hong Kong een quarantaineplicht. Raadpleeg voor de meest actuele regels de websites van de respectievelijke overheden.

Belavia

Het Wit-Russsische Belavia vliegt juist niet meer naar Amsterdam. Dat heeft te maken met de reden waarom bijvoorbeeld KLM niet meer over Wit-Rusland vliegt. De vliegpauze duurt ten minste tot oktober 2021. Amsterdam is niet de enige stad die geschrapt is uit het de lijst met bestemmingen. Ook Barcelona, Berlijn, Brussel, Frankfurt, Hanover, Kaliningrad, Milaan, München, Rome, Wenen en Warschau krijgen Belavia niet meer op bezoek. De airline is in veel andere Europese landen overigens ook niet meer welkom in het luchtruim.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *