ITA Airways treedt toe tot SkyTeam alliantie2 min leestijd

ITA Airways, Alitalia, SkyTeam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nieuwe luchtvaartmaatschappij ITA Airways treedt toe tot de SkyTeam alliantie. ITA Airways is de vervanger van de oude maatschappij Alitalia.

ITA Airways bij SkyTeam

Het is niet zo verwonderlijk dat ITA toetreedt tot de SkyTeam alliantie. Hier hoorde Alitalia immers ook bij. Nadat de maatschappij afgelopen zomer een doorstart maakte, is alles eigenlijk gewoon weer opnieuw opgestart onder de nieuwe naam ITA Airways. Er waren al plannen om nauw samen te gaan werken met o.a. Air France-KLM en Delta Air Lines, maar ook Lufthansa stond op de lijst. ITA Airways maakte op 15 oktober de eerste vlucht. Inmiddels is de maatschappij ook actief op de route naar Amsterdam vanwaar passagiers uiteraard aansluiting hebben op het netwerk van KLM.

ITA Airwyas, SkyTeam
ITA Airways treedt toe tot de SkyTeam alliantie. (bron: ITA)

Alitalia was 20 jaar lang lid van SkyTeam en was daarbij een belangrijke maatschappij in het Europese netwerk. SkyTeam is daarom blij dat ITA Airways heeft besloten zich bij de alliantie aan te sluiten. Ook bij de maatschappij zelf zijn ze erg blij met de toetreding tot SkyTeam. Het is een logische stap om zo de klanten een goed netwerk aan bestemmingen te bieden, aldus een woordvoerder van ITA Airways. Er wordt zelfs naar uitgekeken om nauwere banden aan te gaan met andere maatschappijen binnen de alliantie.

Status match en 10.000 bonuspunten

Het nieuwe loyaliteitsprogramma van ITA Airways heet Volare. Indien je hier nog geen account bij hebt aangemaakt, kun je dit via deze link doen. Om de lancering van Volare te vieren biedt het programma t/m 30 november 2021 een status match aan. MilleMiglia en Flying Blue zijn twee van de programma vanwaar je kunt matchen. Voor de rest komen de populairste programma’s zoals American AAdvantage, Lufthansa Miles&More en Singapore Airlines KrisFlyer voor in de lijst.

KLM A330
Met Flying Blue kun je tot 15 november een status match aanvragen bij Volare (bron: KLM)

Daarnaast biedt Volare ook nog eens 10.000 bonuspunten aan als welkomstbonus als je voor 15 november een account aanmaakt. Om de bonuspunten te ontvangen dien je wel voor 31 december 2021 een retourvlucht of twee enkele reizen te maken met ITA..

Uitgelichte afbeelding: SkyTeam

Reacties

  1. Robert zegt

    Jammer dat er niets wordt gedaan met opmerkingen van lezers. Bij het vorige bericht had ik de links geplaatst van de Engelstalige website. Nu staan de Italiaanse links er weer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *