Alitalia maakt doorstart en gaat verder als ITA1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gisteren is bekend geworden dat Alitalia een doorstart zal maken en door zal gaan als Italia Trasporto Aereo (ITA). De Italiaanse maatschappij had het al jaren lastig en al een tijdje werd gesproken over hoe het nu verder moet.

Alitalia gaat verder als ITA

Alitalia was de afgelopen maanden al druk in gesprek met de Europese Commissie om over de toekomst te praten. Gisteren is dan eindelijk de nieuwe nationale maatschappij van Italia ontstaan. Alitalia was eigenlijk al jaren failliet en de afgelopen jaren moest de Italiaanse regering helpen om de maatschappij overeind te houden. Met het nieuwe ITA hoopt de maatschappij vanaf 15 oktober weer volledig operationeel te zijn. Voor passagiers die een ticket geboekt hebben voor een vlucht na 15 oktober wordt een alternatief geboden. Het is nog niet bekend onder welke naam ITA nu precies zal gaan opereren. Dit kan ook gewoon weer Alitalia zijn, maar ook een andere naam.

Boeing 777-200 in Alitalia livery bij de hangar (Bron: Alitalia)
Alitalia maakt dit jaar een doorstart en zal per 15 oktober verdergaan als ITA. (Bron: Alitalia)

De maatschappij wil op zowel nationaal als internationaal niveau weer sterk staan om zo te kunnen concurreren met andere maatschappijen. Met welke andere maatschappijen ITA precies gaat samenwerken is nog niet bekend. Wel zijn er al gesprekken gevoerd met Air France-KLM, Delta Air Lines en Lufthansa. De maatschappij wordt in ieder geval de helft kleiner. Op dit moment werken er namelijk ruim 11.000 mensen bij Alitalia. Italiaanse minister van Transport, Enrico Giovannin laat weten dat ITA nog dit jaar 2.800 werknemers zal inhuren. In 2022 volgen daarnaast nog 5.750 werknemers.

Bron- en beeldmateriaal: Alitalia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *