Schiphol opent ruimere en comfortabele vertrekhal 1

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol heeft deze week de ruimere en comfortabelere vertrekhal 1 in gebruik genomen. In 2018 startte de luchthaven met de verbouwing die nog tot 2025 gaat duren.

Ruimere en comfortabelere vertrekhal 1

Als je binnenkort vanaf Schiphol vliegt is de kans aanwezig dat je via vertrekhal 1 door de security moet. Deze vertrekhal is inmiddels verbouwd en opnieuw ingericht. Zo zijn er nieuwe roltrappen en liften en is er net als bij vertrekhal 2 en 3 een tussenverdieping bijgebouwd. Eerder schreven we al hoe de vernieuwde vertrekhal 1 er uit komt te zien. Doordat er meer ruimte is gecreëerd kunnen reizigers sneller door de security. Bovendien kun je vloeistoffen voortal in je tas laten zitten. Vertrekhal 1 beschikt namelijk over moderne en veiligere CT scans. De totale oppervlakte van vertrekhal 1 is nu 5.000 vierkante meter, wat neerkomt op de grootte van een voetbalveld. Vertrekhal 1 beschikt nu over in totaal 21 security lanes.

Vernieuwde Vertrekhal 1 te Schiphol (Bron: Schiphol)

Ook is er een betere verbinding met vertrekhal 2 gecreëerd. Als het bijvoorbeeld erg druk wordt in vertrekhal 1 kunnen passagiers direct gebruikmaken van de security lanes in vertrekhal 2. Doordat steeds meer reizigers alleen met handbagage reizen, is daar in vertrekhal 1 op ingespeeld. Dit zorgt voor een snellere doorstroom waar door passagiers sneller naar hun gate kunnen. Indien je wel met ruimbagage reist, kun je deze nu ook zelf inchecken door in vertrekhal 1 een bagagelabel te printen. Schiphol laat weten dat de gemoderniseerde vertrekhal 1 een voorbeeld is voor de toekomst. Dit is trouwens nog maar de eerste helft van het volledige project. De luchthaven gaat namelijk ook de gehele lounge 1 moderniseren. Het gehele project moet in 2025 af zijn.

Bron- en beeldmateriaal: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *