Schiphol opent ruimere en comfortabele vertrekhal 11 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol heeft deze week de ruimere en comfortabelere vertrekhal 1 in gebruik genomen. In 2018 startte de luchthaven met de verbouwing die nog tot 2025 gaat duren.

Ruimere en comfortabelere vertrekhal 1

Als je binnenkort vanaf Schiphol vliegt is de kans aanwezig dat je via vertrekhal 1 door de security moet. Deze vertrekhal is inmiddels verbouwd en opnieuw ingericht. Zo zijn er nieuwe roltrappen en liften en is er net als bij vertrekhal 2 en 3 een tussenverdieping bijgebouwd. Eerder schreven we al hoe de vernieuwde vertrekhal 1 er uit komt te zien. Doordat er meer ruimte is gecreëerd kunnen reizigers sneller door de security. Bovendien kun je vloeistoffen voortal in je tas laten zitten. Vertrekhal 1 beschikt namelijk over moderne en veiligere CT scans. De totale oppervlakte van vertrekhal 1 is nu 5.000 vierkante meter, wat neerkomt op de grootte van een voetbalveld. Vertrekhal 1 beschikt nu over in totaal 21 security lanes.

Vernieuwde Vertrekhal 1 te Schiphol (Bron: Schiphol)

Ook is er een betere verbinding met vertrekhal 2 gecreëerd. Als het bijvoorbeeld erg druk wordt in vertrekhal 1 kunnen passagiers direct gebruikmaken van de security lanes in vertrekhal 2. Doordat steeds meer reizigers alleen met handbagage reizen, is daar in vertrekhal 1 op ingespeeld. Dit zorgt voor een snellere doorstroom waar door passagiers sneller naar hun gate kunnen. Indien je wel met ruimbagage reist, kun je deze nu ook zelf inchecken door in vertrekhal 1 een bagagelabel te printen. Schiphol laat weten dat de gemoderniseerde vertrekhal 1 een voorbeeld is voor de toekomst. Dit is trouwens nog maar de eerste helft van het volledige project. De luchthaven gaat namelijk ook de gehele lounge 1 moderniseren. Het gehele project moet in 2025 af zijn.

Bron- en beeldmateriaal: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *