Zo gaat de vernieuwde Vertrekhal 1 van Schiphol eruit zien2 min leestijd

Contactloos incheckcapaciteit op Schiphol vergroot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol werkt gestaag door aan allerlei aanpassingen en vernieuwingen. En dat is natuurlijk ook nodig met het oog op de toekomst. Het aantal reizigers lijkt ook weer langzaamaan toe te nemen. Al in 2018 begon Schiphol met aanpassingen aan Vertrekhal 1. Maar hoe ziet de vernieuwde Vertrekhal 1 van Schiphol er nu eigenlijk uit?

Vertrekhal 1

Er is heel wat gaande in en rondom Vertrekhal 1. Eén van de grootste verbeteringen is de komst van een tussenverdieping, een zogenoemde mezzanine, waarop de security controle plaatsvindt. De nieuwe mezzanine beslaat 5.000 m2 en zorgt daarmee voor flink wat extra ruimte. Een slimme zet van Schiphol. Want normaliter gaat de uitbreiding van het ene gedeelte, ten koste van het andere. Op de mezzanine is een nieuwe security filter gecreëerd met 21 security lanes. Ook zijn er twintig nieuwe drop-off punten geplaatst. Hier is het mogelijk om contactloos bagage in te checken. 

Hanne Buis, Chief Projects & Assets Officer bij Schiphol zegt daarover het volgende:

Veiligheid, kwaliteit van service en innovatie zijn drie van onze speerpunten. In de vernieuwde Vertrekhal 1 komen zij samen. We zijn enorm trots op het resultaat. Reizigers krijgen veel meer ruimte bij én de check-in én de securitycontrole. Bij die controle staat beveiligingsapparatuur van de beste kwaliteit en het grootste gebruiksgemak, vloeistoffen en elektronica hoeven niet meer uit de tas. We wilden Vertrekhal 1 tijdens de herontwikkeling toegankelijk houden voor reizigers, daarom was het soms net alsof we bezig waren met een Rubiks kubus. Die we samen met de aannemers hebben opgelost met een mooi eindresultaat voor de reizigers. Vertrekhal 1 is klaar voor de toekomst.

Deze diashow vereist JavaScript.

Drukte verdelen

Tussen de 21 security lanes van Vertrekhal 1 en de 14 security lanes van Vertrekhal 2 is een nieuwe verbinding gerealiseerd. Daarmee kan de drukte meer gespreid worden. En is de capaciteit dus flexibel in te zetten bij drukte. Met de ingebruikname van de nieuwe security doorgang op de mezzanine van Vertrekhal 1, zijn alle vertrek- en transferdoorgangen op Schiphol uitgerust met CT-scans. Reizigers hoeven vloeistoffen en elektronica dus niet meer uit de handbagage te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *