Weer meer dan een miljoen passagiers op Schiphol in mei

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in de maand mei weer meer dan een miljoen passagiers. Dit komt omdat het internationale vliegverkeer weer langzaam wordt hervat. Eerder dit jaar steeg het aantal passagiers op Schiphol al licht.

Meer dan een miljoen passagiers op Schiphol

Het is voor het eerst in lange tijd Schiphol weer meer dan een miljoen passagiers verwerkte in een maand tijd. De laatste keer was in november 2020. In de maand mei verwerkte Schiphol 1.106.740 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 431,4% ten opzichte van mei vorig jaar. Dat aantal is echter niks vergeleken met mei 2019 toen de luchthaven 6,4 miljoen passagiers verwerkte. De grootste groep is nog steeds overstappende passagiers.

KLM toestellen geparkeerd op Amsterdam Airport Schiphol (Bron: KLM)
Schiphol verwerkte weer meer dan een miljoen passagiers in mei 2021 (Bron: KLM)

Ook het aantal vluchten was in mei dit jaar flink minder vergeleken met 2 jaar geleden. Het vrachtverkeer nam dan wel weer toe. Dit komt echter omdat er minder passagiersvluchten waren waardoor er ook geen vracht mee kon. Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Conclusie

Het is weer goed om te lezen dat Schiphol weer meer dan een miljoen passagiers verwerkte in de maand mei. Dat is weliswaar meer dan mei 2020, maar nog steeds veel minder dan wat we voor de pandemie zagen. Gelukkig herstelt de luchtvaartsector zich weer op dit moment en daardoor kunnen we eigenlijk komende maanden alleen maar een stijging verwachten. Het zal echter nog wel even duren voordat het aantal passagiers weer op het ‘normale’ niveau ligt.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *