Ook Air France test nu met IATA Travel Pass2 min leestijd

IATA Travel App

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France is op 17 juni begonnen aan een proef met het IATA Travel pass. De maatschappij test hier momenteel mee op vluchten vanuit Parijs naar Barcelona en New York. In maart maakte Air France al plannen bekend om te gaan starten met het digitale gezondheidspaspoort. Ook voerde British Airways starte een tijdje geleden al de IATA Travel Pass in op een aantal vluchten.

Wat is de IATA Travel Pass?

De IATA Travel Pass is een app waarmee je positieve testen en vaccinaties kunt aantonen. Alle gegevens en geschiedenis van testen en vaccinaties worden zo op één plek opgeslagen. De app is volledig gedecentraliseerd wat inhoudt dat er geen andere partij tussen zit die over de gegevens beschikt. Air France wil nu gaan testen op een aantal vluchten waar reizigers vrijwillig aan mee kunnen doen. Op de routes vanuit Parijs-Charles de Gaulle (CDG) naar Barcelona (BCN) en New York (JFK) wordt de app daarom sinds 17 juni gebruikt. De proef op de vlucht naar Barcelona duurt tot 30 juni en op de vlucht naar New York tot 8 juli.

IATA Travel Pass
Ook Air France test nu met de IATA Travel Pass. (bron: British Airways)

De app kun je downloaden in de App Store waarna je een account kunt aanmaken. Vervolgens krijg je de vereisten te zien om je gewenste land binnen te komen. Nadat je een coronatest hebt gedaan bij een goedgekeurde provider, worden je gegevens automatisch in de app gezet. De app checkt dan of je aan alle andere vereisten voldoet en als dit het geval is, krijg je een melding dat je klaar bent om te reizen. Een woordvoerder van Air France laat weten blij te zijn met deze stap. “Na een jaar van lockdown, kijken reizigers er weer naar uit om te reizen en bij familie te zijn. We doen daarom ons best om hen een zo veilig en comfortabel mogelijke vlucht te bieden. De IATA Travel Pass is de oplossing digitale testuitslagen en vaccinaties in op te slaan en aan te tonen.”

Uitgelichte afbeelding: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *