British Airways komt met IATA Travel Pass

IATA Travel Pass

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

British Airways is gisteren begonnen met het invoeren van de IATA Travel Pass op vluchten vanuit Londen-Heathrow naar Zürich en Genève. Het moederbedrijf IAG heeft samengewerkt met IATA om deze app te ontwikkelen.

Wat is de IATA Travel Pass?

De IATA Travel Pass is een app waarmee je positieve testen en vaccinaties kunt aantonen. Alle gegevens en geschiedenis van testen en vaccinaties worden zo op één plek opgeslagen. De app is volledig gedecentraliseerd wat inhoudt dat er geen andere partij tussen zit die over de gegevens beschikt. British Airways wil nu gaan testen op o.a. een aantal vluchten. Op de routes naar Zürich en Genève wordt de app daarom sinds gisteren gebruikt om vervolgens meer routes toe te voegen.

IATA Travel App

De app kun je downloaden in de App Store waarna je een account kunt aanmaken. Vervolgens krijg je de vereisten te zien om je gewenste land binnen te komen. Nadat je een coronatest hebt gedaan bij een goedgekeurde provider, worden je gegevens automatisch in de app gezet. De app checkt dan of je aan alle andere vereisten voldoet en als dit het geval is, krijg je een melding dat je klaar bent om te reizen. Op dit moment test British Airways ook al met de app VeriFLY op routes naar de Verenigde Staten, Frankrijk, Ierland, Barbados, de Bahamas en Canada.

Conclusie

British Airways is gisteren gestart met het testen van de IATA Travel Pass app op vluchten naar Zürich en Genève. Het moederbedrijf IAG geeft aan dat deze digitale weg zeker de toekomst is en hoopt daarom de app in de toekomst op meerdere vluchten te kunnen gebruiken. Ook Iberia hoopt binnenkort te kunnen starten met de app.

Afbeeldingen: British Airways

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *