Air France neemt tiende Airbus A350 in ontvangst

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France heeft vorige week hun tiende Airbus A350 in ontvangst genomen. De Franse maatschappij heeft in totaal 38 van deze toestellen besteld, waarvan de eerste in september 2019 werd geleverd.

Tiende Airbus A350

Afgelopen week nam Air France hun tiende van de in totaal 38 Airbus A350 toestellen in ontvangst. Deze toestellen maken in de vloot plaats voor de oudere A340 en A380 toestellen. Naast het feit dat de A350 een stukje milieuvriendelijker is, is het toestel ook beter geschikt voor long-haul vluchten. De A380 werd namelijk als te groot ervaren en daardoor was de bezettingsgraad niet altijd helemaal vol. Air France geeft elk toestel ook een naam naar een Franse plaats. Zo krijgt het tiende A350 toestel de naam ‘Aubusson’. Het elfde toestel, dat over een paar dagen wordt geleverd, krijgt de naam ‘Cannes’. In 2025 moeten alle toestellen zijn afgeleverd.

Airbus A350 van Air France (Bron: Air France)
Air France nam vorige week hun tiende A350 in ontvangst. (Bron: Air France)

Over de A350 van Air France

De Airbus A350-900 van Air France beschikt over 324 stoelen. In Business Class staan 34 stoelen, terwijl Premium Economy er 24 heeft. De Economy cabine beschikt over 266 stoelen. De nieuwe Business Class cabine heeft een 1-2-1 opstelling. Hierdoor heeft iedere passagier directe toegang heeft tot het gangpad. Uiteraard kan de stoel volledig plat en heb je met het 18.5 inch inflight entertainmentsysteem meer dan genoeg content om je te vermaken tijdens je vlucht. Meer over de cabine van de Airbus A350 van Air France lees je in dit artikel. Een aantal A350 toestellen zullen ook worden uitgerust met een first class. Hierover kun je meer lezen in dit artikel.

Uitgelichte afbeelding: Airbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *