Air France neemt eerste A350 in ontvangst – nieuwe Business Class, eerste routes en meer3 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag heeft de Franse luchtvaartmaatschappij Air France haar eerste A350 in ontvangst genomen. Dit toestel heeft de toepasselijke naam ‘Toulouse’. Air France vliegt al geruime tijd naar deze stad en hier worden ook de A350 toestellen geproduceerd. Alle A350 toestellen zullen een naam krijgen aan de hand van een Franse stad. De tweede A350 is ook bijna klaar voor ontvangst. Aan het einde van 2025 moeten er 28 A350 toestellen aan de vloot zijn toegevoegd.

Deze nieuwe toestellen zijn voorzien van een nieuwe Business Class en een verbeterde Premium Economy en Economy Class. Aan boord is er plek voor 324 passagiers, waarvan 34 in Business Class, 24 in Premium Economy en 266 in Economy Class. Aan boord is er geen First Class/La Premiere. De eerste vlucht zal op 7 oktober 2019 plaatsvinden.

Nieuwe Business Class aan boord

De nieuwe Business Class staat in een 1-2-1 opstelling, waardoor iedere passagier toegang heeft tot het gangpad. Daarbij hebben de passagiers de beschikking over een 18.5-inch HD entertainmentsysteem met meer dan 1.400 uur aan entertainment. Passagiers hebben ook meer privacy door een scheidingswand tussen de stoelen. Deze stoelen kunnen volledig plat en daarmee heb je een 2 meter lang bed tot je beschikking.

De A330 toestellen worden ook voorzien van een nieuwe business class. Meer informatie daarover kun je in dit artikel vinden.

Deze diashow vereist JavaScript.

Nieuwe Premium Economy en Economy Class

Passagiers die reizen in Premium Economy hebben de beschikking over een stoel die 48cm breed is en tot 124 graden naar achteren kan. Daarnaast heb je 96cm seat pitch en een 13.3-inch entertainmentsysteem tot je beschikking. Ook krijgen passagiers in deze klasse een kussen en deken.

De Economy Class stoelen kunnen tot 118 graden naar achteren en hebben 79cm seat pitch. Deze passagiers hebben de beschikking tot een kleinere 11.6-inch entertainmentsysteem, maar heeft ook de beschikking over de volledige 1.400 uur aan content. Deze stoelen zijn ook opnieuw ontworpen om meer comfort te bieden aan passagiers.

Deze diashow vereist JavaScript.

Air France CONNECT – Wi-Fi

Reizigers kunnen in de A350 ook gebruik maken van het Air France CONNECT netwerk. Met dit netwerk kun je gebruik maken van internet en daarvoor zijn er drie verschillende pakketten beschikbaar. Met het gratis Message pakket kunnen alle passagiers berichten versturen en ontvangen gedurende de vlucht. Met het Surf pakket kun je gebruik maken van het internet en je e-mails. Dit pakket zal tussen de €3 en €18 kosten, maar is ook te betalen met 6.000 Flying Blue miles. Het Stream pakket kost €30,- of 10.000 Flying Blue miles, maar daarmee kun je gebruik maken van internet op hoge snelheid. De luchtvaartmaatschappij geeft aan dat je hiermee ook kunt streamen en downloaden.

Air France A350 bestemmingen

De A350 van Air France zal naar zes bestemmingen vliegen vanaf Paris-Charles de Gaulle. Deze bestemmingen liggen op vier continenten en dit zijn de bestemmingen:

  • Abidjan en Bamako: vanaf 7 oktober 2019 tot 8 december 2019 + 10 februari 2020 tot en met het 2020 zomerseizoen
  • Toronto: vanaf 7 oktober 2019
  • Cairo: vanaf 27 oktober 2019
  • Seoul: vanaf 9 december 2019
  • Bangkok: vanaf het 2020 zomerseizoen

Deze routes zullen geleidelijk uitgevoerd worden door de A350, dus het kan voorkomen dat het toestel niet elke dag naar de bestemming vliegt. Daarnaast is het onder voorbehoud en kunnen er altijd wijzigingen doorgevoerd worden. De bovenstaande bestemmingen en data zijn actueel per 16 september 2019.

Air France A350 routes

Ontdek de nieuwste A350

Middels het onderstaande filmpje of deze speciale website (in het Frans) kun je de A350 volledig ontdekken.

Afbeeldingen ©Air France

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *