United Airlines introduceert PlusPoints

De Dreamliner is gemakkelijk te herkennen, namelijk aan de gekartelde motoren (Bron: United)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

United Airlines heeft deze week een aantal belangrijke veranderingen aangekondigd in het MileagePlus programma wat betreft upgrades voor Premier Platinum en Premier 1K leden.

RPU en GPU

Op dit moment krijgen Premier Platinum leden 2 Regional Premier Upgrades (RPU). Deze kun je gebruiken om je economy ticket te upgraden naar first of business class op vluchten in heel Noord en Centraal Amerika, Alaska en Hawaii.

Premier 1K leden krijgen tot heden nog eens 2 RPU’s en 6 Global Premier Upgrades (GPU). Deze kun je inzetten op internationale vluchten om te upgraden van economy naar Polaris Business Class. Ook kun je deze GPU’s inzetten op vluchten met ANA en Lufthansa. Eerder dit jaar zette ikzelf GPU’s in om mijn economy ticket van Manchester naar Newark en van Newark naar Madrid te upgraden naar business class.

PlusPoints

Maar de RPU’s en GPU’s zijn vanaf 4 december dit jaar verleden tijd. United Airlines stapt vanaf dan namelijk over op PlusPoints. Bekijk hiervoor ook deze video.

  • Premier Platinum leden krijgen 40 PlusPoints
  • Premier 1K leden krijgen 280 PlusPoints.

Met deze punten hebben reizigers meer flexibiliteit om te upgraden. Premier Platinum leden krijgen zo de mogelijkheid om hun economy ticket op internationale vluchten te upgraden naar Polaris Business Class.

United Airlines, Business Class, 737-900
PlusPoints geven leden meer flexibiliteit om te upgraden.

Ook wordt het mogelijk om vanaf dan te upgraden vanaf een discounted economy fare. Op dit moment moet je een bepaald tarief boeken om de GPU’s in te zetten. Voor upgrades heb je het volgende aantal PlusPoints nodig.

  • Economy naar Premium Plus: 20 PlusPoints
  • Premium Plus naar Polaris Business: 30 PlusPoints
  • Economy naar Polaris Business: 40 PlusPoints
  • Discounted Economy naar Polaris Business: 80 PlusPoints.

Het blijft mogelijk om te upgraden op vluchten met ANA en Lufthansa.

united airlines, polaris, business class, boeing 767
United Polaris business class.

Wat gebeurt er met je huidige RPU’s en GPU’s

Als je op dit moment als Premier Platinum lid of Premier 1K lid nog RPU’s of GPU’s hebt staan, worden deze op 4 december automatisch omgezet in PlusPoints.

  • Elke RPU zal worden omgezet in 20 PlusPoints
  • Elke GPU zal worden omgezet in 40 PlusPoints

Skip waitlist

Naast deze manieren om te upgraden, kunnen Premier 1K leden ook PlusPoints inzetten om de waitlist te skippen. Zo ben je sneller verzekerd van een upgrade. Het aantal benodigde punten dat hiervoor moet worden ingeleverd kan per route verschillen en kan erg hoog liggen.

Conclusie

Over het algemeen is dit een positieve verandering in het MileagePlus programma. Premier Platinum en Premier 1K leden hebben nu meer flexibiliteit om te kiezen hoe zij willen upgraden. Alhoewel deze verandering op dit moment positief lijkt, wil dat niet zeggen dat er later geen devaluaties komen. Je moet er altijd rekening mee houden dan United later het aantal benodigde PlusPoints kan verhogen en zeker met de komst van Premium Economy.

Zelf heb ik op dit moment nog 3 RPU’s staan en deze worden dus op 4 december omgezet naar 60 PlusPoints. Ik zou dus nog een internationale vlucht kunnen upgraden van een normaal economy tarief naar business class, wat zonder deze wijzigingen niet mogelijk was geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *