Virgin Atlantic steekt Boeing 747 in speciaal jasje

Boeng 747-400 van Virgin Atlantic op Londen Gatwick (Bron: Virgin Atlantic)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Er zijn nog maar een aantal airlines die vliegen met de Boeing 747. Virgin Atlantic is er daar een van. De maatschappij steekt één toestel in een wel heel speciaal jasje. De Boeing 747-400 krijgt een livery geïnspireerd op Star Wars. Dit initiatief is gestart in samenwerking met en ter promotie van het recentelijk geopende Disney World Star Wars: Galaxy’s Edge.

Boeing 747

Zoals vele airlines stopt ook Virgin Atlantic met de Boeing 747. Momenteel heeft de Britse airline nog acht 747-400 toestellen. Daarvan zijn er twee geleaset. De vliegtuigen gaan allemaal tussen de 18 en 22 jaar mee. De cabine is geconfigureerd in 14 Upper Class stoelen, 66 Premium Class stoelen. De resterende 375 stoelen zijn Economy Class.

Virgin Atlantic maakte een tijd geleden bekend te willen stoppen met de verouderde 747s. De toestellen worden vervangen door onder meer de Airbus A350. In dit toestel is ook de nieuwe Upper Class (business class) cabine van de airline te bewonderen. Naast Virgin Atlantic besloten onder meer Qantas, Lufthansa, Eva Air en KLM de 747 uit te faseren. Laatstgenoemde vliegt nog een aantal routes met de 747, voordat de ‘Queen of the skies’ met pensioen gaat.

Boeing 747-400 van Virgin Atlantic (G-VROM) (Bron: Wikimedia Commons / Mark Harkin)
Boeing 747-400 van Virgin Atlantic in standaard livery (G-VROM) (Bron: Wikimedia Commons / Mark Harkin)
Boeng 747-400 van Virgin Atlantic op Londen Gatwick (Bron: Virgin Atlantic)
Boeng 747-400 van Virgin Atlantic op Londen Gatwick, in de Star Wars livery (Bron: Virgin Atlantic)

Star Wars

In augustus dit jaar opende een nieuw park van Disney World in het thema van Star Wars. Met de naam ‘Galaxy’s Edge’ wist Disney heel wat bezoekers naar de parken te trekken. Virgin Atlantic besloot een van de 747 toestellen om te toveren tot het thema van Star Wars. Het toestel is voorzien van een 44 meter langer decal (een soort sticker). Het duurde maar liefst 3 weken om de sticker te printen.

Het vliegtuig krijgt nu de naam ‘The Falcon’. In samenwerking met Virgin Holidays is deze livery tot stand gekomen. Het toestel vliegt van Londen Gatwick naar Orlando. Vanaf februari 2020 wil Virgin Atlantic speciale ‘Star Wars Packages’ gaan aanbieden voor de echte fans. Hieronder een video van de onthulling van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *