EVA Air voert laatste Boeing 747 vlucht uit

Boeing 747 EVA Air

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Boeing 747 gaat bij steeds meer airlines verdwijnen. KLM zei bijvoorbeeld al gedag tegen een aantal iconische 747 toestellen. EVA Air stuurde vorige week de laatste 747 van de Taiwanese maatschappij met pensioen. Inmiddels wordt de jumbojet door veel airlines vervangen door kleinere en efficiëntere toestellen.

Boeing 747

De vorige 747 van EVA Air ging eind augustus 2017 uit de vloot. Toen ging het om een passagierstoestel. Het toestel dat afgelopen week zijn laatste vlucht maakte was een vrachtvliegtuig. Dit toestel draagt de registratie B-16407. De Boeing 747-45E(BDSF) maakte de laatste vrachtvlucht (BR619) van Los Angeles (LAX) naar Taipei (TPE). In november 1992 nam EVA Air de eerste Boeing 747-400 in ontvangst. Het toestel was toen ook al bedoeld voor vluchten tussen Taipei en Los Angeles.

Boeing 747 van EVA Air (Bron: Aeroprints.com)
Boeing 747 van EVA Air (Bron: Aeroprints.com)

Boeing 777

Nu de laatste 747F de vloot verlaten heeft wil het niet zeggen dat de maatschappij uit Taiwan geen vracht meer vervoerd. Het toestel is vervangen door nieuwe Boeing 777 vrachtvliegtuigen.

Toekomst

Alhoewel de jumbojets nog steeds gebruikt worden als vrachtvliegtuig, raakt dit type toestel steeds meer uit de gratie als passagierstoestel. Zo is bijvoorbeeld de productie van de Airbus A380 recentelijk stopgezet in verband met de afgenomen vraag. Veel airlines willen hun netwerk uitbreiden met nieuwe bestemmingen waar (nog) niet zoveel vraag naar is. Het is dan te duur om grote toestellen in te zetten. Met kleinere vliegtuigen als de Airbus A350 en de Boeing 787 Dreamliner is dit wel interessant aangezien routes sneller rendabel zijn. Bovendien zijn de A380 en de B747 beperkt door hun omvang. Niet alle luchthavens zijn uitgerust om zulke grote toestellen te ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *