Flybe stopt met route Sheffield – Amsterdam Schiphol

flybe

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flybe zal stoppen met de route tussen Amsterdam Schiphol en Doncaster Sheffield (SDA) per het winterseizoen van 2019/2020. Daarnaast stopt de luchtvaartmaatschappij ook met de route tussen Doncaster en Belfast. Flybe stopt deze routes omdat ze drastische maatregelen aan het nemen zijn om te overleven. Eerder dit jaar zijn er ook al andere routes geschrapt en per maart 2020 zal de luchtvaartmaatschappij ook niet meer vliegen tussen Amsterdam en Birmingham.

Flybe stopt met Sheffield – Amsterdam

De luchthaven heeft aangegeven dat de toestellen voor beide routes bijna altijd vol zitten. Het zijn twee populaire routes waarbij er 25% meer passagiers vervoerd zijn ten opzichte van de zomer vorig jaar. Doncaster Sheffield Airport verwacht volgend jaar ook een goed jaar door de samenwerkingen met Wizz Air en TUI. De luchthaven heeft sinds augustus vorig jaar de meeste routes gelanceerd dan andere luchthavens in het Verenigd Koninkrijk.

Virgin Atlantic, Stobart Group en Cyrus Capital hebben Flybe overgenomen en willen de luchtvaartmaatschappij laten vliegen onder de naam Connect Airways. Daarnaast zullen alle E195 toestellen de vloot verlaten. De kleinere E175 toestellen en de Bombardier Q400 blijven nog wel in de vloot. De E175 heeft plaats voor 88 passagiers en de Q400 voor 78.

Flybe AMS - DSA ©GreatCircleMapper
Flybe AMS – DSA ©GreatCircleMapper

Afbeelding ©Flybe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *