Air France komt met first class op Airbus A350

Review Air France A380 Economy Upper deck - Paris CDG naar Los Angeles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Air France komt hoogstwaarschijnlijk met first class op de A350 en dat is goed nieuws voor de Franse maatschappij. Tot vorig jaar bood de maatschappij deze klasse enkel aan op de Airbus A380 en Boeing 777 toestellen. Echter zijn alle A380’s inmiddels met pensioen gestuurd, waardoor het first class product beperkt wordt aangeboden.

First Class op de A350

Er gingen al wat geruchten rond, maar nu is er eindelijk meer duidelijkheid gekomen over first class op de A350, bij Air France beter bekend als La Première. Nogmaals dit is nog niet helemaal zeker, maar het ziet er naar uit dat een aantal A350-900 toestellen met first class zullen worden uitgerust. De Franse maatschappij heeft er in totaal 38 besteld en naar verwachting kunnen we volgend jaar het eerste toestel met first class verwachten. Air France heeft op dit moment een business class in een 1-2-1 configuratie aan boord van de A350’s.

Nieuwe business class A350 Air France
Air France business class op de A350. (bron: Air France)

Air France is niet de enige maatschappij die vergaande plannen heeft om een first class te installeren op de A350. Malaysia Airlines was een aantal jaar geleden de eerste maatschappij die deze luxe reisklasse aanbood op dit type toestel. En ook Lufthansa heeft plannen om first class te installeren op de A350. Net als bij Malaysia Airlines zal de first class op de A350 van Air France hoogstwaarschijnlijk ook bestaan uit slechts één rij met 4 stoelen, helemaal voorin het toestel

Conclusie

Het is zeker goed nieuws dat Air France met een first class aanbod komt op een aantal A350 toestellen. Zeker nadat de maatschappij de hele A380 vloot aan de kant zette en La Première één van de beste first class producten wereldwijd is. Een paar jaar geleden schreven we al een review van La Première op de A380. Zodra er meer bekend is over La Première op de A350, houden wij je op de hoogte.

Reacties

  1. JdV zegt

    Dat mogen dan tenminste wel suites worden. Bij sommige maatschappijen is dit al het geval voor hun BC. Als AF niet echt met iets heel moois komt is het hoogstwaarschijnlijk zonde van het geld. Maar ach, zoals gewoonlijk zal de staat wel voor de kosten van het mislukte experiment opdraaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *