Voor deze landen en gebieden geldt weer code groen1 min leestijd

Rijksoverheid, Reisadvies Wereldwijd, Code Groen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Sinds gisteren geldt voor heel Italië (behalve het zuidelijke eiland Sicilië), San Marino, Vaticaanstad en het Portugese eiland Madeira weer code groen.

Code groen

Als een land op groen staat betekent dat er in eerste instantie geen bijzondere veiligheidsrisico’s gelden. Daarnaast hoeven reizigers uit deze gebieden die op het vliegtuig naar Nederland stappen bij aankomst geen coronabewijs meer te laten zien. Eerder gold ook al code groen voor Sardinië. Gek genoeg zijn al deze gebieden de enigen die op code groen staan. Een aantal maanden geleden stonden o.a. Letland, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slovakije ook nog op groen. Door het hoogoplopende aantal besmettingen zijn deze landen inmiddels weer op geel gesprongen.

Bestemmingstips: Bruisend en historisch Rome, Italië, Code Groen
Voor bijna heel Italië geldt inmiddels weer een positief reisadvies.

Voor o.a. Chili en Uruguay geldt inmiddels weer code geel. Dit komt doordat het aantal besmettingen in Zuid-Amerika op dit moment veel lager is dan een paar maanden geleden. Daardoor wordt Brazilië inmiddels ook niet meer bestempeld als zeerhoogrisicogebied. Hetzelfde geldt voor Costa Rica, de Filipijnen, Maleisië, Santa Lucia en de Seychellen. Gevaccineerde reizigers uit deze landen hoeven bij aankomst in Nederland niet meer in quarentaine. Wel is het laten zien van de coronapas verplicht. Armenië is daarentegen nu hoogrisicogebied.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid (29 oktober 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *