Ministerie wijzigt reisadvies binnen en buiten Europa1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze week weer het reisadvies aangepast voor een aantal landen, zowel binnen als buiten Europa. Zo staan Duitsland en Hongarije inmiddels weer op code geel.

Duitsland en Hongarije op geel

Niet alleen Duitsland en Hongarije staan nu weer op code geel. Ook voor heel West- en Zuid-Europa en Scandinavië geldt nu code geel. Een aantal van deze landen sprongen eerder deze zomer nog van code geel op groen. Het Verenigd Koninkrijk blijft op oranje staan. Binnen Europa staan nu alleen nog Letland, Polen, Roemenië, Tsjechië en Slowakije op groen. Als landen op code geel staan heb je een coronabewijs nodig om naar Nederland te kunnen reizen. Dit kan een vaccinatiebewijs, negatieve test of bewijs dat je het virus al het gehad zijn.

Air Berlin Business Class
Voor Duitsland geldt inmiddels weer code geel.

Reisadvies buiten Europa

Ook zijn er wijzigingen voor reisadviezen buiten Europa. Zo mogen volledig gevaccineerden uit 16 landen in Zuid- en Midden-Amerika en Zuid-Afrika weer naar Nederland reizen. Alleen voor reizigers uit Brazilië, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Suriname, Venezuela en Zuid-Afrika geldt nog wel een quarantaineplicht. Ook reizigers uit de Verenigde Staten moeten bij aankomst in Nederland in quarantaine, zelfs als zij volledig zijn gevaccineerd. Deze quarantaineplicht geldt niet voor volledig gevaccineerde reizigers uit Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Paraguay, Peru en Uruguay.

Uitgelichte afbeelding: Rijksoverheid (5 september 2021)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *