Ook China schaft verplichte coronatest af2 min leestijd

china southern status match

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanaf aanstaande woensdag, 30 augustus 2023, is het voor een reis naar China niet meer nodig om een verplichte coronatest af te leggen. China heeft namelijk besloten om deze maatregelen op te gaan heffen. Eind vorig jaar besloot ook Hong Kong al om de meeste maatregelen omtrent corona af te schaffen.

China schaft verplichte coronatest af

Op dit moment moeten reizigers, inclusief kinderen, die naar China reizen nog voor vertrek van de vlucht een coronatest afleggen. Eerder was dit al versoepeld van een PCR-test naar een antigeentest. Deze antigeentest mocht niet ouder zijn dan 48 uur. Bij een positieve testuitslag werd toegang tot de vlucht geweigerd. Andere landen schaften deze inreisbeperkingen al veel eerder af maar China bleef als enige land zeer strenge regels handhaven. Hierdoor werd ook het toerisme binnen China drastisch teruggebracht. Nu er een einde komt aan deze inreisbeperkingen zal het dus ook weer aantrekkelijker worden om naar China te reizen. Hierdoor zal het aantal toeristen mogelijk ook weer toenemen.

Een drukte van jewelste in de oude stad van Shanghai
China heeft besloten om de verplichte coronatest af te schaffen. (Foto: InsideFlyer)

In China kwam in december 2019 de eerste coronabesmetting tot stand. De jaren die volgen stonden binnen China in het teken van een zeer streng beleid van beperkingen en lockdowns. Eind vorig jaar kwam er gelukkig een einde aan deze strenge lockdowns en sinds maart dit jaar vertrekt China gelukkig ook weer visums aan buitenlandse reizigers.

Op dit moment vliegt KLM naar twee bestemmingen in China. Dit zijn Shanghai en Hangzhou. Afgelopen najaar besloot KLM al het aantal vluchten naar deze bestemmingen te verdubbelen.

Reisadvies China

Op dit moment geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken code geel af voor China. Dit betekent dat reizen in principe zijn toegestaan maar dat er wel bepaalde veiligheidsrisico’s gelden in het land. Het meest actuele reisadvies vind je op de website van de Rijksoverheid.

Rijksoverheid Reisadvies China

Uitgelichte afbeelding: China Airlines

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *