Hongkong schrapt ook meeste inreisbeperkingen2 min leestijd

Cathay Pacific tickets voortaan ook te betalen met Asia Miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Hongkong zal met ingang van vandaag de meeste inreisbeperkingen schrappen. Zo hebben internationale reizigers hebben dan geen negatieve coronatest meer nodig. China stopt met ingang van 8 januari 2023 ook met de meeste inreisbeperkingen zoals de huidige quarantaineverplichting. Hongkong heeft in september al de quarantaineverplichting geschrapt.

Hongkong schrapt meeste inreisbeperkingen

De quarantaineregels in Hongkong vervallen ook. Volgens de South China Morning Post is het nog wel noodzakelijk om op diverse plaatsen mondmaskers te blijven dragen. Het was noodzakelijk om ook een PCR test te doen bij aankomst op de luchthaven, maar die maatregel vervalt ook. Voor vertrek moet je nog wel een PCR of sneltest laten afnemen, waarbij je een negatief testresultaat moet kunnen overleggen voor de vlucht.

Het schrappen van de maatregelen in zowel Hongkong als China valt niet overal even goed. Zo voert Japan een aantal maatregelen in voor vluchten uit China, waaronder dat het vliegverkeer op maar vier luchthavens mag landen. De reizigers moeten daar dan een coronatest doen bij aankomst. Ook Taiwan wil reizigers vanaf 1 januari 2023 uit China laten testen op Covid-19. Reizigers naar de Verenigde Staten die vertrekken uit Hongkong, China en Macau moeten vanaf 5 januari 2023 ook een negatief testresultaat tonen. Ook in Europa gaan er stemmen op voor juist strengere controles.

Cathay A350-100- ©Cathay Pacific

Vanaf Amsterdam Airport Schiphol kun je met zowel KLM als Cathay Pacific reizen naar Hongkong. Cathay Pacific vliegt op maandag, vrijdag en zondag met een Airbus A350-1000 op deze route. De vluchtduur bedraagt 11 uur en 50 minuten. Alle reviews met Cathay Pacific of de lounges op de luchthaven in Hong Kong kun je hier lezen op InsideFlyer.

KLM vliegt op donderdag en zaterdag tussen Amsterdam en Hongkong. De luchtvaartmaatschappij zet een Boeing 787-9 Dreamliner in op deze route. Deze vluchten maken een tussenstop in Bangkok, waardoor de vluchtduur in totaal 14 uur en 45 minuten bedraagt. Vanaf de zomerdienstregeling worden deze vluchten uitgevoerd in combinatie met Kuala Lumpur.

B787 KLM

Afbeeldingen ©Cathay/KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *