Hong Kong versoepelt inreisregels, geen hotelquarantaine meer2 min leestijd

Cathay Pacific tickets voortaan ook te betalen met Asia Miles

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

In Hong Kong vervalt de verplichte hotelquarantaine voor reizigers uit het buitenland. Hiermee komt een na ruim twee jaar een einde aan de hotelquarantaine in deze stad. De nieuwe regels gaan op 26 september 2022 in.

Hong Kong versoepelt inreisregels

Hong Kong had diverse inreisregels, van het weren van vluchten tot een lange hotelquarantaine. Vanaf maandag is deze hotelquarantaine dus niet meer nodig, maar testen blijven verplicht. Alle voorwaarden kun je vinden op de website van de overheid.

Bij aankomst zullen passagiers nog wel een PCR test moeten ondergaan, en voor vertrek is een negatieve antigeentest nodig. De uitslag van de PRC test mag je in vrijheid afwachten. Daarnaast is er een PCR test op de tweede, vierde en zesde dag na aankomst. De eerste drie dagen na aankomst mag je geen risico locaties bezoeken zoals restaurants of fitness centra. Daarna krijg je een blauwe versie van de Covid-19 app en mag je alle locaties bezoeken. Is een van de testen positief, dan moet je wel in quarantaine.

Vanaf Schiphol vertrekken zowel KLM als Cathay Pacific naar Hong Kong. Tot en met eind oktober zullen beide luchtvaartmaatschappijen één keer per week vliegen op deze route;

  • KL819 vertrekt op donderdag om 21.15 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 18.35 uur aan in Hong Kong
  • CX270 vertrekt om 12.15 uur uit Amsterdam en komt de volgende dag om 06.05 uur aan in Hong Kong

In  de winterdienstregeling dat start op 30 oktober staan er dagelijkse vluchten gepland van Cathay Pacific met een A350-900. KLM heeft vooralsnog vluchten gepland op donderdag en zaterdag. Deze luchtvaartmaatschappij maakt ook een tussenstop op deze route in Seoul. Wellicht worden er meer vluchten gepland als de vraag naar tickets weer toeneemt op deze route. Alle reviews met Cathay Pacific of de lounges op de luchthaven in Hong Kong kun je hier lezen op InsideFlyer.

B777 KLM Hong Kong versoepelt inreisregels

Afbeeldingen ©KLM/CathayPacific

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *