Hier kun je een Coronatest (COVID-19 PCR) laten afnemen4 min leestijd

KLM Gezichtsbescherming

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor sommige bestemmingen is er nog steeds een Coronatest verplicht. Dat kan bijvoorbeeld ook het geval zijn als je niet gevaccineerd bent tegen Covid-19. Deze Covid-19 PCR (polymerase chain reaction) test kun je niet laten afnemen door de GGD omdat je daar geen reiscertificaat bij krijgt, maar er zijn wel commerciële partijen die deze test aanbieden.

Coronatest (Covid-19 PCR) laten afnemen

Bij deze COVID-19 PCR test wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het COVID-19 virus aanwezig is in de neus- en/of keelholte. Na de afname ontvang je het resultaat van de test. Dit duurt gemiddeld tussen de 12 en 24 uur. De gezondheidsverklaring met deze negatieve uitslag kun je dan gebruiken om het betreffende land binnen te komen. Ook heb je deze nodig om dan in te checken voor je vlucht.

Voorheen kon je de test laten afnemen bij KLM Health Services, maar dat is niet meer mogelijk. Wil je je laten testen op de luchthaven van Amsterdam Schiphol, dan kan dit nog wel bij Test2Fly. De prijzen beginnen bij die aanbieder vanaf €119,-.

Deze Coronatest (PCR-test) kun je bijvoorbeeld ook laten afnemen door HealthCheckCenter. De kosten hiervoor bedragen €49,95-. Test je met meerdere personen in je reisgezelschap, dan betaal je €45- per persoon.

Bij Spoedtest.nl kun je ook kiezen uit meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een PCR-Economy test waarbij je uitslag binnen 12 uur ontvangt. De kosten daarvoor liggen tussen de €69.95 en €89.95. Heb je sneller je uitslag nodig, dan kun je kiezen voor de duurdere spoed optie. Voor die optie betaal je tussen de €139.95 en €159.95.

Ook kun je in Nederland terecht bij Coronalab, hier kost een test €69,- en kun je terecht in een groot aantal Nederlandse steden. Bij bijna alle aanbieders ontvang je tegenwoordig ook een gratis internationaal reiscertificaat. Deze partij werkt ook samen met ANWB. Via ANWB Ledenvoordeel kun je deze test boeken voor €55,-.

Spoedteststraat, uitslag zelfs binnen 30 minuten

Bij Spoedteststraat kun je een Covid-19 PCR test, Covid-19 Antigeen en/of Covid-19 Antistoffen test laten afnemen. Deze aanbieder heeft een locatie vlakbij Schiphol, maar ook in andere Nederlandse steden als in Bunnik. Als je een reguliere PCR test laat afnemen, dan ontvang je de uitslag binnen 12 uur. De kosten daarvoor zijn €119,-. Daarnaast is er ook een snellere optie voor €179,- waarbij de testuitslag binnen 4 uur komt. Wil je de uitslag binnen 20 uur hebben, dan kun je ook nog kiezen voor de PRC basic test. Die optie kost €79.

Mocht je met spoed een PCR test nodig hebben, dan kun je ook gebruik maken van de Emergency PCR Test. Deze test geeft je een uitslag en reiscertificaat binnen 30 minuten, ideaal voor als je last-minute een testuitslag nodig hebt. Deze test wordt uitgevoerd met LAMP techniek en is via de website van Spoedteststraat te boeken. De kosten voor deze test zijn €289.

Ervaring met Spoedteststraat.nl

InsideFlyer heeft een spoed PCR test laten afnemen door Spoedteststraat in Bunnik. Op zaterdag heb ik online een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend 09:00 uur. Er was voldoende plek om een afspraak te maken. Deze testlocatie is gevestigd op het parkeerterrein van het Postillion Hotel in Bunnik en is duidelijk aangegeven met borden.

Eenmaal aangekomen bij de locatie stond er één auto voor mij, maar om klokslag 09.00 uur kon ik de test laten afnemen. Allereerst werden de ingevoerde boekingsgegevens gecontroleerd met o.a. mijn paspoort. Na deze check kon de PCR test afgenomen worden door een medewerker. De test en gegevens controle duurde bij elkaar niet langer dan 5 minuten.

Omdat ik gebruik had gemaakt van de spoed PCR test en de test voor 10:30 uur was afgenomen op zondag, kreeg ik de uitslag om precies 16:30 uur via een beveiligde e-mail. Bij deze e-mail was een Non-Covid verklaring bijgevoegd in het Nederlands en Engels. Op die manier kon ik het gemakkelijk gebruiken voor mijn buitenlandse reis.

Deze diashow vereist JavaScript.

PCR-test voor op reis

Wil je een Coronatest laten afnemen, dan is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. Er zitten vaak verschillen in de prijs, de locaties en hoe lang het duurt voordat je het testresultaat ontvangt. Uiteraard zullen er in Nederland meer aanbieders zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast zijn er voor bepaalde bestemmingen specifieke laboratoria aangewezen. Controleer daarom altijd de website van de betreffende overheid voor de laatste regelgeving.

Ga je binnenkort op reis, kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie. Je bent zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen.

KLM health services - Coronatest

Disclaimer: de spoed PCR test werd aangeboden door Spoedteststraat.nl. De uitgedrukte meningen zijn die van de auteur alleen. Controleer altijd voor het boeken van de PCR test de laatste informatie op de website van de aanbieder. Zo kunnen de prijzen, beschikbare test-opties, locaties en de duur voordat je de testuitslag ontvangt gewijzigd zijn na het publiceren van dit artikel. InsideFlyer is niet verantwoordelijk voor de PCR-en/of Sneltest. 

Afbeeldingen ©KLM en auteur

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Jammer dat de auteur, na al geïnformeerd te zijn, de sterk foutieve informatie over de UAE niet corrigeert. De informatie op de pagina waar naar wordt verwezen is achterhaald en inmiddels echt foutief. Hierdoor raken mensen op het verkeerde spoor en lopen ze het risico aan de grens geweigerd te worden. Je MOET bij een voorgeschreven lab je laten testen anders wordt je niet toegelaten. Wel is het nog steeds mogelijk om je op de luchthaven van Dubai zelf te laten testen (ook al geeft b.v. CBIT aan dat dit niet meer mogelijk is). Er zijn berichten dat die mogelijkheid echter verdwijnt.

  Ter aanvulling: Mocht je van de UAE weer naar Europa willen reizen, dan dien je opnieuw, ter plaatse, max 96 uur voor vertrek, een COVID test te ondergaan. Zonder certificaat/uitslag is het niet mogelijk om op de luchthaven in te checken (althans, volgens de luchthaven zelf en de luchtvaartmaatschappijen). De controle lijkt te worden uitgevoerd bij de paspoortcontrole.

   • Boudewijn zegt

    Super, dankjewel. Als ik hier in Dubai informatie krijg dat het weer anders is geworden, dan laat ik het weten.

 2. Vince zegt

  Vergeet KLM health maar. Ik heb het nu al 3 keer aangevraagd en na 4 dagen krijg je een mail dat ze vol zitten. Niet heel handig.
  Ik heb nu een afspraak bij coronalab.eu Dit zit op het sciencepark in Amsterdam Oost. Zij claimen voor 22:00 dezelfde dag nog het resultaat te hebben. Ik ga het zien.
  Tot nu toe de services op Frankfrurt airport (centogene) en MUMC (ease travel) gebruikt en daar kun je snel terecht en ze komen na wat ze beloven.

   • Tim zegt

    KLM Health op Schiphol geeft geen beschikbaarheid. Iemand een tip voor een testlocatie nabij Schiphol Plaza of iets er buiten op loopafstand?

 3. Jan zegt

  Even ter informatie,

  De BES eilanden, Bonaire St Eustatius en Saba, vallen onder de Nederlandse wet en regelgeving en hier is het niet
  verplicht tot op dit moment om een COVID test te overleggen.
  Wel een gezondheidsverklaring bij vertrek op Schiphol en aankomst, in mijn geval Bonaire, bij je hebben.

 4. Boudewijn zegt

  Bedankt voor de update Kilian, goed om te weten dat er ook een snel-PCR mogelijk is. Wel 349 euro, maar goed, als je haast hebt 😉

 5. Haiko Wolberink zegt

  Ik heb dit jaar voor mijn PCR (heen) en snel (terug) testen gebruik gemaakt van zorg4ons in Utrecht.
  PCR test zelfde dag nog in huis via email, sneltest na 20-minuten telefonisch uitslag en ‘s-avonds het document.

  Kosten: EUR 49.95 voor de PCR en EUR 49,95 voor de sneltest

 6. Van Gooiland zegt

  Dit artikel is twee dagen geleden gepubliceerd, maar de meeste reacties zijn ruim twee jaar oud?!?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *