Hier kun je een Coronatest (COVID-19 PCR) laten afnemen5 min leestijd

KLM Gezichtsbescherming

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor sommige bestemmingen is een Coronatest verplicht. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Suriname, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze Covid-19 PCR (polymerase chain reaction) test kun je niet laten afnemen door de GGD omdat je daar geen reiscertificaat bij krijgt, maar er zijn wel commerciële partijen die deze test aanbieden.

Coronatest (Covid-19 PCR) laten afnemen

Bij deze COVID-19 PCR test wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het COVID-19 virus aanwezig is in de neus- en/of keelholte. Na de afname ontvang je het resultaat van de test. Dit duurt gemiddeld 24 tot 32 uur. De gezondheidsverklaring met deze negatieve uitslag heb je (vaak) nodig om het betreffende land binnen te komen. Ook heb je deze nodig om in te checken voor je vlucht.

Je kunt de test laten afnemen bij KLM Health Services. Daar kost een test €89.95. Je kunt hiervoor terecht op Schiphol Oost, Schiphol Centrum en Den Haag. Een afspraak maken kan via deze pagina op de website van KLM. Het voordeel is dat dit op elke dag van de week kan, dus ook in het weekend. De uitslag van deze test ontvang je doorgaans binnen 8 uur per e-mail De test kun je op de betreffende locatie per pin afrekenen. Creditcards worden ook geaccepteerd. Kinderen onder de 16 kunnen alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest worden.

Een andere optie is de Travel Doctor. Hier kost een test €98.95 per persoon. Je kunt je laten testen in Boxmeer, Venray, Den Bosch, Rotterdam Noord of Eindhoven Airport. De uitslag is de volgende dag na 21:00 uur beschikbaar. Ook kun je in Nederland terecht bij Coronalab, hier kost een test €69,- en kun je terecht in een groot aantal Nederlandse steden.

Deze Coronatest (PCR-test) kun je bijvoorbeeld ook laten afnemen door HealthCheckCenter. De kosten hiervoor bedragen €65-. Test je met meerdere personen in je reisgezelschap, dan betaal je €50,- per persoon. Corendon werkt bijvoorbeeld ook samen met deze partij, waarbij je €40,- moet betalen voor een PCR-test. TuiFly werkt samen met zowel HealthCheckCenter als Spoedtest.nl.

Bij Spoedtest.nl kun je ook kiezen uit meerdere opties. Zo kun je kiezen voor een PCR-Economy test waarbij je uitslag binnen 24 uur ontvangt. De kosten daarvoor zijn €79.95. Heb je sneller je uitslag nodig, dan kun je kiezen voor de duurdere spoed optie. Voor die optie betaal je €99,95. Test je voor 14:00 uur, dan krijg je de uitslag rond 01:30 uur. Met de kortingscode REIZEN15 ontvang je nog 15% extra korting op de hiervoor genoemde prijzen.

ANWB Coronatesten met ledenvoordeel – €45,-

Ben je lid van de ANWB, dan kun je ook gebruik maken van coronatesten met ledenvoordeel. ANWB werkt samen met Coronalab.eu voor de coronatest waarbij je kunt kiezen uit een sneltest of PCR-test. De kosten voor een sneltest zijn €29,- (in plaats van €39) en voor een PCR test €45 (in plaats van €69). Op de website van de ANWB kun je precies lezen hoe je gebruik kunt maken van deze promotie.

Spoedteststraat, uitslag zelfs binnen 30 minuten

Bij Spoedteststraat kun je een Covid-19 PCR test, Covid-19 Antigeen en/of Covid-19 Antistoffen test laten afnemen. Deze aanbieder heeft een locatie vlakbij Schiphol en in Bunnik. Als je een reguliere PCR test laat afnemen, dan ontvang je de uitslag binnen 36 uur. De kosten daarvoor zijn €99,-. Daarnaast is er ook een snellere optie voor €149,- waarbij de testuitslag binnen 12 uur komt. Wil je de uitslag binnen 6 uur hebben, dan kun je ook nog kiezen voor de PRC Spoed Test. Die optie kost €219.

Mocht je met spoed een PCR test nodig hebben, dan kun je ook gebruik maken van de Emergency PCR Test. Deze test geeft je een uitslag en reiscertificaat binnen 30 minuten, ideaal voor als je last-minute een testuitslag nodig hebt. Deze test wordt uitgevoerd met LAMP techniek en is via de website van Spoedteststraat te boeken. De kosten voor deze test zijn €289.

Ervaring met Spoedteststraat.nl

InsideFlyer heeft een spoed PCR test laten afnemen door Spoedteststraat in Bunnik. Op zaterdag heb ik online een afspraak gemaakt voor de volgende ochtend 09:00 uur. Er was voldoende plek om een afspraak te maken. Deze testlocatie is gevestigd op het parkeerterrein van het Postillion Hotel in Bunnik en is duidelijk aangegeven met borden.

Eenmaal aangekomen bij de locatie stond er één auto voor mij, maar om klokslag 09:00 uur kon ik de test laten afnemen. Allereerst werden de ingevoerde boekingsgegevens gecontroleerd met o.a. mijn paspoort. Na deze check kon de PCR test afgenomen worden door een medewerker. De test en gegevenscontrole duurde bij elkaar niet langer dan 5 minuten.

Omdat ik gebruik had gemaakt van de spoed PCR test en de test voor 10:30 uur was afgenomen op zondag, kreeg ik de uitslag om precies 16:30 uur via een beveiligde e-mail. Bij deze e-mail was een Non-Covid verklaring bijgevoegd in het Nederlands en Engels. Op die manier kon ik het gemakkelijk gebruiken voor mijn buitenlandse reis.

Deze diashow vereist JavaScript.

PCR-test voor op reis

Wil je een Coronatest laten afnemen, dan is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. Er zitten vaak verschillen in de prijs, de locaties en hoe lang het duurt voordat je het testresultaat ontvangt. Uiteraard zullen er in Nederland meer aanbieders zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast zijn er voor bepaalde bestemmingen specifieke laboratoria aangewezen. Controleer daarom altijd de website van de betreffende overheid voor de laatste regelgeving.

Ga je binnenkort op reis, kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie. Je bent zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen.

KLM health services - Coronatest

Disclaimer: de spoed PCR test werd aangeboden door Spoedteststraat.nl. De uitgedrukte meningen zijn die van de auteur alleen. Controleer altijd voor het boeken van de PCR test de laatste informatie op de website van de aanbieder. Zo kunnen de prijzen, beschikbare test-opties, locaties en de duur voordat je de testuitslag ontvangt gewijzigd zijn na het publiceren van dit artikel. InsideFlyer is niet verantwoordelijk voor de PCR-en/of Sneltest. 

Afbeeldingen ©KLM en auteur

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Jammer dat de auteur, na al geïnformeerd te zijn, de sterk foutieve informatie over de UAE niet corrigeert. De informatie op de pagina waar naar wordt verwezen is achterhaald en inmiddels echt foutief. Hierdoor raken mensen op het verkeerde spoor en lopen ze het risico aan de grens geweigerd te worden. Je MOET bij een voorgeschreven lab je laten testen anders wordt je niet toegelaten. Wel is het nog steeds mogelijk om je op de luchthaven van Dubai zelf te laten testen (ook al geeft b.v. CBIT aan dat dit niet meer mogelijk is). Er zijn berichten dat die mogelijkheid echter verdwijnt.

  Ter aanvulling: Mocht je van de UAE weer naar Europa willen reizen, dan dien je opnieuw, ter plaatse, max 96 uur voor vertrek, een COVID test te ondergaan. Zonder certificaat/uitslag is het niet mogelijk om op de luchthaven in te checken (althans, volgens de luchthaven zelf en de luchtvaartmaatschappijen). De controle lijkt te worden uitgevoerd bij de paspoortcontrole.

   • Boudewijn zegt

    Super, dankjewel. Als ik hier in Dubai informatie krijg dat het weer anders is geworden, dan laat ik het weten.

 2. Vince zegt

  Vergeet KLM health maar. Ik heb het nu al 3 keer aangevraagd en na 4 dagen krijg je een mail dat ze vol zitten. Niet heel handig.
  Ik heb nu een afspraak bij coronalab.eu Dit zit op het sciencepark in Amsterdam Oost. Zij claimen voor 22:00 dezelfde dag nog het resultaat te hebben. Ik ga het zien.
  Tot nu toe de services op Frankfrurt airport (centogene) en MUMC (ease travel) gebruikt en daar kun je snel terecht en ze komen na wat ze beloven.

   • Tim zegt

    KLM Health op Schiphol geeft geen beschikbaarheid. Iemand een tip voor een testlocatie nabij Schiphol Plaza of iets er buiten op loopafstand?

 3. Jan zegt

  Even ter informatie,

  De BES eilanden, Bonaire St Eustatius en Saba, vallen onder de Nederlandse wet en regelgeving en hier is het niet
  verplicht tot op dit moment om een COVID test te overleggen.
  Wel een gezondheidsverklaring bij vertrek op Schiphol en aankomst, in mijn geval Bonaire, bij je hebben.

 4. Boudewijn zegt

  Bedankt voor de update Kilian, goed om te weten dat er ook een snel-PCR mogelijk is. Wel 349 euro, maar goed, als je haast hebt 😉

 5. Haiko Wolberink zegt

  Ik heb dit jaar voor mijn PCR (heen) en snel (terug) testen gebruik gemaakt van zorg4ons in Utrecht.
  PCR test zelfde dag nog in huis via email, sneltest na 20-minuten telefonisch uitslag en ‘s-avonds het document.

  Kosten: EUR 49.95 voor de PCR en EUR 49,95 voor de sneltest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *