Hier kun je een Coronatest (COVID-19 PCR) laten afnemen

KLM Gezichtsbescherming

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor sommige bestemmingen is een Coronatest verplicht. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Aruba, Curaçao, Bonaire, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze Covid-19 PCR test kun je niet laten afnemen door de overheid, maar er zijn wel diverse andere opties beschikbaar.

Coronatest laten afnemen

Bij deze Coronatest wordt er gekeken of er sporen zijn van het COVID-19 virus. Na de afname ontvang je het resultaat van de test. Dit duurt gemiddeld een dag. De gezondheidsverklaring met deze negatieve uitslag heb je (vaak) nodig om het betreffende land binnen te komen.

Deze Covid-19 PCR test kun je bijvoorbeeld laten afnemen door Het Huisartslab. De kosten hiervoor bedragen €89.50 inclusief verklaring. Reisorganisaties zoals Corendon en TUI werken ook met deze partij samen. In een aantal gevallen is de test gratis. Kijk daarvoor op de website van de reisorganisatie.

Je kunt de test ook laten afnemen bij KLM Health Services. Daar kost een test €145. Je kunt hiervoor terecht op Schiphol Oost, Schiphol Centrum, Den Haag en Hoofddorp. Een afspraak maken kan via deze pagina op de website van KLM.

Een andere optie is de Travel Doctor. Hier kost een test €149,95 per persoon. Kinderen tot 16 jaar krijgen 25% korting op dit tarief. Je kunt je bijvoorbeeld laten testen in Boxmeer of Eindhoven Airport.

Wil je een Coronatest laten afnemen, dan is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. Er zitten vaak verschillen in de prijs, de locaties en hoe lang het duurt voordat je het testresultaat ontvangt. Uiteraard zullen er in Nederland meer aanbieders zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast zijn er voor bepaalde bestemmingen specifieke laboratoria aangewezen. Controleer daarom altijd de website van de betreffende overheid voor de laatste regelgeving.

Ga je binnenkort op reis, kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie.

KLM health services - Coronatest

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Jammer dat de auteur, na al geïnformeerd te zijn, de sterk foutieve informatie over de UAE niet corrigeert. De informatie op de pagina waar naar wordt verwezen is achterhaald en inmiddels echt foutief. Hierdoor raken mensen op het verkeerde spoor en lopen ze het risico aan de grens geweigerd te worden. Je MOET bij een voorgeschreven lab je laten testen anders wordt je niet toegelaten. Wel is het nog steeds mogelijk om je op de luchthaven van Dubai zelf te laten testen (ook al geeft b.v. CBIT aan dat dit niet meer mogelijk is). Er zijn berichten dat die mogelijkheid echter verdwijnt.

  Ter aanvulling: Mocht je van de UAE weer naar Europa willen reizen, dan dien je opnieuw, ter plaatse, max 96 uur voor vertrek, een COVID test te ondergaan. Zonder certificaat/uitslag is het niet mogelijk om op de luchthaven in te checken (althans, volgens de luchthaven zelf en de luchtvaartmaatschappijen). De controle lijkt te worden uitgevoerd bij de paspoortcontrole.

   • Boudewijn zegt

    Super, dankjewel. Als ik hier in Dubai informatie krijg dat het weer anders is geworden, dan laat ik het weten.

 2. Vince zegt

  Vergeet KLM health maar. Ik heb het nu al 3 keer aangevraagd en na 4 dagen krijg je een mail dat ze vol zitten. Niet heel handig.
  Ik heb nu een afspraak bij coronalab.eu Dit zit op het sciencepark in Amsterdam Oost. Zij claimen voor 22:00 dezelfde dag nog het resultaat te hebben. Ik ga het zien.
  Tot nu toe de services op Frankfrurt airport (centogene) en MUMC (ease travel) gebruikt en daar kun je snel terecht en ze komen na wat ze beloven.

 3. Jan zegt

  Even ter informatie,

  De BES eilanden, Bonaire St Eustatius en Saba, vallen onder de Nederlandse wet en regelgeving en hier is het niet
  verplicht tot op dit moment om een COVID test te overleggen.
  Wel een gezondheidsverklaring bij vertrek op Schiphol en aankomst, in mijn geval Bonaire, bij je hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *