Hier kun je een Coronatest (COVID-19 PCR) laten afnemen

KLM Gezichtsbescherming

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor sommige bestemmingen is een Coronatest verplicht. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld Curacao, Suriname, Cyprus en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze Covid-19 PCR (polymerase chain reaction) test kun je niet laten afnemen door de GGD, maar er zijn wel commerciële partijen die deze test aanbieden.

Coronatest (Covid-19 PCR) laten afnemen

Bij deze COVID-19 PCR test wordt er gekeken of er genetisch materiaal van het COVID-19 virus aanwezig is in de neus- en/of keelholte. Na de afname ontvang je het resultaat van de test. Dit duurt gemiddeld 24 tot 32 uur. De gezondheidsverklaring met deze negatieve uitslag heb je (vaak) nodig om het betreffende land binnen te komen. Ook heb je deze nodig om in te checken voor je vlucht.

Je kunt de test laten afnemen bij KLM Health Services. Daar kost een test €145. Je kunt hiervoor terecht op Schiphol Oost, Schiphol Centrum en Den Haag. Een afspraak maken kan via deze pagina op de website van KLM. Het voordeel is dat dit op elke dag van de week kan, dus ook in het weekend. Je wordt dan in de ochtend getest waardoor je binnen 36 uur de uitslag krijgt. De test kun je op de betreffende locatie per pin afrekenen. Creditcards worden ook geaccepteerd. Kinderen onder de 16 kunnen alleen onder begeleiding van een ouder of verzorger getest worden.

Een andere optie is de Travel Doctor. Hier kost een test €149,95 per persoon. Kinderen tot 16 jaar krijgen 25% korting op dit tarief. Je kunt je laten testen in Boxmeer, Venray, Den Bosch, Rotterdam Noord of Eindhoven Airport. De uitslag is na ongeveer 32 uur beschikbaar en deze ontvang je per e-mail. Ook kun je in Nederland terecht bij Coronalab, hier kost een test ook €149,95 en kun je terecht in een aantal Nederlandse steden. Voor reizigers van Transavia is er een speciaal tarief van €95,-.

Deze Covid-19 PCR test kun je bijvoorbeeld ook laten afnemen door Het Huisartslab. De kosten hiervoor bedragen €100,- inclusief verklaring. Reisorganisaties zoals Corendon en TUI werken ook met deze partij samen. Bij Corendon en TUI is deze test vaak gratis beschikbaar als je binnenkort op reis gaat. Voor de laatste voorwaarden kun je het beste kijken op de website van de reisorganisatie, het kan namelijk soms langer duren dan 72 uur. Het Huisartslab biedt ook een Antistoffen Test aan (€49,50), maar deze voldoet niet als Coronatest voor de betreffende landen. Ook biedt Corendon een PCR-test aan via Het Huisartslab als je niet bij Corendon geboekt hebt. Je betaald dan €125, dus het is verstandiger om deze zelf direct te boeken. In dat geval bespaar je €25.

Wil je een Coronatest laten afnemen, dan is het verstandig om de aanbieders te vergelijken. Er zitten vaak verschillen in de prijs, de locaties en hoe lang het duurt voordat je het testresultaat ontvangt. Uiteraard zullen er in Nederland meer aanbieders zijn die je kunt gebruiken. Daarnaast zijn er voor bepaalde bestemmingen specifieke laboratoria aangewezen. Controleer daarom altijd de website van de betreffende overheid voor de laatste regelgeving.

Ga je binnenkort op reis, kijk dan voor vertrek op de website van de luchtvaartmaatschappij, de website van de betreffende overheid en op Nederlandwereldwijd voor de laatste en actuele informatie. Je bent zelf verantwoordelijk om kennis te nemen van de lokale (in)reisbeperkingen.

KLM health services - Coronatest

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

 1. Boudewijn zegt

  Jammer dat de auteur, na al geïnformeerd te zijn, de sterk foutieve informatie over de UAE niet corrigeert. De informatie op de pagina waar naar wordt verwezen is achterhaald en inmiddels echt foutief. Hierdoor raken mensen op het verkeerde spoor en lopen ze het risico aan de grens geweigerd te worden. Je MOET bij een voorgeschreven lab je laten testen anders wordt je niet toegelaten. Wel is het nog steeds mogelijk om je op de luchthaven van Dubai zelf te laten testen (ook al geeft b.v. CBIT aan dat dit niet meer mogelijk is). Er zijn berichten dat die mogelijkheid echter verdwijnt.

  Ter aanvulling: Mocht je van de UAE weer naar Europa willen reizen, dan dien je opnieuw, ter plaatse, max 96 uur voor vertrek, een COVID test te ondergaan. Zonder certificaat/uitslag is het niet mogelijk om op de luchthaven in te checken (althans, volgens de luchthaven zelf en de luchtvaartmaatschappijen). De controle lijkt te worden uitgevoerd bij de paspoortcontrole.

   • Boudewijn zegt

    Super, dankjewel. Als ik hier in Dubai informatie krijg dat het weer anders is geworden, dan laat ik het weten.

 2. Vince zegt

  Vergeet KLM health maar. Ik heb het nu al 3 keer aangevraagd en na 4 dagen krijg je een mail dat ze vol zitten. Niet heel handig.
  Ik heb nu een afspraak bij coronalab.eu Dit zit op het sciencepark in Amsterdam Oost. Zij claimen voor 22:00 dezelfde dag nog het resultaat te hebben. Ik ga het zien.
  Tot nu toe de services op Frankfrurt airport (centogene) en MUMC (ease travel) gebruikt en daar kun je snel terecht en ze komen na wat ze beloven.

 3. Jan zegt

  Even ter informatie,

  De BES eilanden, Bonaire St Eustatius en Saba, vallen onder de Nederlandse wet en regelgeving en hier is het niet
  verplicht tot op dit moment om een COVID test te overleggen.
  Wel een gezondheidsverklaring bij vertrek op Schiphol en aankomst, in mijn geval Bonaire, bij je hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *