Flying Blue award tickets nu tijdelijk gratis te wijzigen & annuleren2 min leestijd

B787 KLM

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Flying Blue heeft de regels voor het ombouwen van reward vluchten nu tijdelijk aangepast. Hierdoor is het mogelijk om veel Flying Blue reward tickets gratis te annuleren, en in sommige gevallen ook te wijzigen zonder wijzigingskosten. Dit geldt ook in sommige gevallen voor de Promo Rewards.

Flying Blue tickets wijzigen zonder wijzigingskosten

Als je een reward ticket wil wijzigen, dan kan dit zonder wijzigingskosten. Het ticket moet dan uitgegeven zijn voor 29 juni 2022, de vlucht moet geannuleerd zijn door de luchtvaartmaatschappij of je moet het verzoek voor vertrek van de eerste vlucht doen.

Bij het wijzigen van het reward ticket kan er nog wel een tariefverschil van toepassing zijn. Je kunt bij het omboeken de reisdatum en de bestemming wijzigen. Wil je de reisdatum wijzigen, dan kan dit voor vluchten die geboekt zijn bij Air France, KLM en partnermaatschappijen. Dit moet dan in dezelfde boekingsklasse zijn. Is deze niet beschikbaar, dan kan er een nieuw ticket uitgegeven worden. Het aantal benodigde miles en luchthavenbelasting kan dan wel anders zijn en moet je mogelijk bijbetalen.

Wil je de bestemming wijzigen, dan kun je de volledige waarde van de originele tickets gebruiken. Dit ticket moet dan uitgegeven zijn door Air France, KLM, Delta Air Lines of Virgin Atlantic. Wil je een reisdatum of bestemming wijzigen, dan kan dit via de klantenservice van Flying Blue.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)

Reward tickets gratis annuleren of PCR-testuitslag niet op tijd

Wil je een reward ticket of Promo reward ticket annuleren, dan kan dit in sommige gevallen zonder annuleringskosten. Dit kan als de vlucht geannuleerd is door de luchtvaartmaatschappij. Ook kan het gratis als het annuleringsverzoek voor vertrek van de eerste vlucht gedaan is.

Bij het annuleren worden zowel de miles als het geld gecrediteerd. De ticketkosten worden niet geannuleerd. De originele ticketvoorwaarden zijn van toepassing op het annuleren van andere reward tickets, Promo reward tickets en via onze airline partners geboekte reward tickets.

Voor sommige bestemmingen is het verplicht om een PCR-test te doen. Deze test kun je bijvoorbeeld doen bij een van de locaties van Spoedteststraat.nl. Heb je de uitslag van de verplichte test niet tijdig ontvangen, dan kun je niet aan boord gaan. Als je bij het ombouwen in dezelfde reisklasse reist, dan hoef je geen tariefverschil te betalen mits;

  • Je binnen 48 uur voor vertrek van de vlucht contact opneemt met de Flying Blue klantenservice
  • De vlucht met maximaal 4 dagen uitgesteld wordt of tot de eerst volgende beschikbare vlucht

Ook voor deze wijziging kun je contact opnemen met de klantenservice van Flying Blue.

FLYING BLUE_Luggage taf_Gold_Front (1) (Large)

Afbeeldingen KLM/FlyingBlue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *