Finnair in de zomer exclusief met Airbus A350’s naar Schiphol1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair vliegt tijdens de zomerdienstregeling van 2023 exclusief met Airbus A350 toestellen tussen Amsterdam Schiphol Airport en Helsinki. Dat blijkt uit het reserveringsysteem van de luchtvaartmaatschappij. Dit toestel kun je meestal vinden op intercontinentale routes, maar dus nu ook richting Nederland.

Finnair komt met Airbus A350 naar Amsterdam Schiphol

Finnair heeft op dit moment verschillende configuraties van dit toestel. In de oude versie staan alleen Business Class en Economy Class stoelen aan boord. Een deel van de stoelen in Economy Class wordt aangeboden als Economy Comfort met meer beenruimte.

In de nieuwste versie is er ook een Premium Economy cabine aan boord. In die toestellen is ook de nieuwste Business Class geïnstalleerd. Elke stoel aan boord van de Airbus A350 toestellen is voorzien van een entertainmentscherm met een grote selectie aan films, muziek en meer. Dat vind je niet terug op de kleinere toestellen die normaliter ingezet worden door luchtvaartmaatschappijen op Europese routes.

Nieuwe Premium Economy cabine Finnair aan boord van de Airbus A350-900 (Bron: Finnair)

De luchtvaartmaatschappij zal de vluchten uitvoeren vanaf 26 maart 2023 volgens dit schema;

  • AY1302 vertrekt om 11.55 uur uit Amsterdam en komt om 15.15 uur aan in Helsinki
  • AY1306 vertrekt om 18.50 uur uit Amsterdam en komt om 22.10 uur aan in Helsinki

Naast Finnair vliegt ook KLM een aantal keer per dag tussen Amsterdam Schiphol en Helsinki. Deze vluchten worden uitgevoerd door een Boeing B737. Ook zijn er een aantal vluchten met een Embraer 175 of E190 van KLM Cityhopper.

Tijdens de winterdienstregeling van dit jaar stonden er ook Airbus A350 toestellen gepland op de Finnair vluchten tussen Amsterdam Schiphol en Helsinki. Deze toestellen werden uiteindelijk toch vervangen door een kleinere Airbus A321. In de wintermaanden van dit jaar vliegt het toestel wel naar Frankfurt en Londen.

Finnair A350

Afbeeldingen ©Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *