Finnair gooit businessmodel om start samenwerking met Qatar Airways2 min leestijd

Finnair A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair is tot nu toe vooral een interessante luchtvaartmaatschappij geweest voor vluchten richting Azië. De ligging van Helsinki is hier namelijk zeer geschikt voor aangezien vrijwel alle vliegtuigen vanuit West-Europa richting het verre oosten over Finland vliegen. Door de reisrestricties van de afgelopen jaren was Finnair al genoodzaakt om een aantal vluchten richting Azië tijdelijk op te schorten. Vorig jaar kondigde de maatschappij ook al long-haul vluchten vanuit Stockholm aan. Nu er ook niet over Rusland kan worden gevlogen heeft Finnair besloten om nauwer samen te gaan werken met Qatar Airways en vanuit diverse luchthavens in Europa op Doha te gaan vliegen.

Samenwerking Finnair en Qatar Airways

De huidige reisrestricties leiden dus tot bijzondere scenarios aangezien het niet veel voorkomt dat een maatschappij vluchten gaat aanbieden vanaf andere luchthavens. Maar in dit geval heeft Finnair eigenlijk geen andere keuze. Daarom heeft de maatschappij onlangs aangekondigd om naast Helsinki vanaf 1 november 2022 ook vanuit Kopenhagen en Stockholm te gaan vliegen op Doha. Op deze routes zal Finnair gaan vliegen met een Airbus A330.

Finnair, economy class, review, Japan, Fukuoka, Helsinki
Naast Helsinki zal Finnair ook vanuit Kopenhagen en Stockholm op Doha vliegen. (foto: InsideFlyer)

De vluchten vertrekken vanuit al deze steden in de middag en komen rond middernacht aan in Doha. Vanuit Doha kunnen passagiers overstappen op andere bestemming met Qatar Airways. Alle terugvluchten vanuit Doha vertrekken in de ochtend. Naast Kopenhagen en Stockholm benoemd Finnair ook nog een andere luchthaven binnen Europa. Dit zou Oslo kunnen zijn maar dat hoeft niet per se.

Finnair schrapt routes vanuit Stockholm

Aan alle long-haul routes vanuit Stockholm komt in oktober 2022 een einde. Finnair mag namelijk niet meer over Rusland vliegen en gaat dus nu met Qatar Airways een nieuw businessmodel aan. Daarnaast schrapt de maatschappij ook nog eens de long-haul vlucht tussen Helsinki en Chicago. Finnair gaat zich dus volledig richten op Doha en Qatar Airways en laat haar hub Helsinki daarbij deels links liggen wat best bijzonder is.

Uitgelichte afbeelding: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *