Finnair gaat verre vluchten uitvoeren vanuit Stockholm2 min leestijd

Finnair A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Finnair gaat vanaf oktober 2021 naar drie verre bestemming vliegen vanaf de Zweedse hoofdstad Stockholm. Dit maakte de maatschappij gisteren bekend op hun website.

Finnair vanaf Stockholm

In totaal gaat het om drie verre bestemmingen waarop de Finse maatschappij vanaf Stockholm-Arlanda gaat vliegen. De bestemming zijn als volgt:

  • 2 tot 4 keer per week naar Bangkok van 22 oktober 2021 t/m 22 april 2022
  • 2 tot 4 keer per week naar Miami van 23 oktober 2021 t/m 23 april 2022
  • 5 tot 7 keer per week naar Phuket van 24 oktober 2021 t/m 21 april 2022

Finnair vliegt ook al op al deze bestemmingen vanuit Helsinki. De piloten op de vluchten vanuit Stockholm zijn allemaal Fins, maar de service aan boord zal worden verzorgd door partner Apro. Op al deze routes zal Finnair een Airbus A350-900 gaan inzetten. In dit type toestel is plaats voor in totaal 297 passagiers, waarvan 46 in business class, 43 in economy comfort en 208 in economy. Een woordvoerder van Finnair laat weten blij te zijn om nu ook de Zweedse markt te bedienen met deze drie winterbestemmingen. Zeker Phuket en Miami zijn zeer geliefd bij veel Zweden als winterbestemming. Daarbij komt nog dat Finnair zich vooral op Azië richt, en dan in het bijzonder China.

Finnair, A350, Stockholm
Finnair gaat vanaf oktober ook verre vluchten aanbieden vanuit Stockholm.

Door de uitbraak van de pandemie zijn alle vluchten naar China op dit moment niet mogelijk waardoor de maatschappij naar andere mogelijkheden heeft moeten kijken om de A350 in te zetten. Ook is de Finse markt met slechts 5,5 miljoen mensen vrij klein waardoor het dan logisch is om naar andere luchthavens te kijken en rechtstreekse vluchten aan te bieden. En aangezien SAS ook vluchten uitvoert vanuit Kopenhagen en Oslo, is er zeker ruimte voor concurrentie in Stockholm. Voorheen was ook Norwegian actief op Stockholm met verre vluchten. Finnair is trouwens niet de enige maatschappij die ook verre vluchten uitvoert buiten de thuisluchthaven. Aer Lingus biedt namelijk ook verre vluchten aan vanuit Manchester.

Bron- en beeldmateriaal: Finnair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *