Norwegian stopt met verre vluchten vanaf Kopenhagen en Stockholm

Gratis WiFi bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian zal niet langer verre vluchten aanbieden vanaf de luchthavens Kopenhagen en Stockholm. Dat heeft de maatschappij besloten, omdat deze vluchten niet meer rendabel zouden zijn. Bovenden treden er bij een aantal Boeing 787 Dreamliner toestellen motorproblemen op waardoor er een capaciteitstekort ontslaat. Eerder stopte de Noorse prijsvechter ook al met verre vluchten vanuit Ierland.

Op dit moment biedt Norwegian verre vluchten aan vanaf Kopenhagen en Stockholm naar de Verenigde Staten en Thailand. Alhoewel hier een einde aankomt, blijft Norwegian wel verre vluchten aanbieden vanaf de thuisbasis Oslo. Ook zal de maatschappij blijven vliegen op Schiphol en Londen-Gatwick.

Prijs voor beste reiservaring met Norwegian
Geen verre vluchten met Norwegian meer vanaf Kopenhagen en Stockholm.

Meer gefocust op winst dan op groei

Norwegian is de laatste tijd meer gericht op winst dan op groei. De grootste problemen zijn vooral veroorzaakt door de motorproblemen van de Boeing 787 en natuurlijk het aan de grond blijven van de Boeing 737 MAX toestellen. De Noorse maatschappij is op dit moment bezig met nieuwe plannen om in de toekomst weer winstgevend te worden.

Zo wordt er gewerkt aan een soort van alliantie van budgetmaatschappijen. Norwegian onderhoudt namelijk een nauwe samenwerking met prijsvechter EasyJet en zal in de toekomst ook gaan samenwerken met het Amerikaanse JetBlue. EasyJet zou dan Europese vluchten uitvoeren om passagier naar de luchthavens Londen-Gatwick en Parijs-Charles de Gaulle te brengen. Aldaar kunnen zij overstappen op de intercontinentale vluchten van Norwegian. In de Verenigde Staten zouden passagiers verder kunnen vliegen met JetBlue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *