App houdt buurt Eindhoven Airport op de hoogte over vluchtroutes

Aantal vliegbewegingen Eindhoven Airport voor 2022 gehandhaafd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eindhoven Airport heeft in samenwerking met de Koninklijke Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) & Luchtverkeersleiding Vliegbasis Eindhoven een nieuwe tool in de BurenApp ontwikkeld. Deze extra tool moet omwonende van het vliegveld nabij Eindhoven op de hoogte houden van de routes die die dag gevlogen worden. Zo wil Eindhoven Airport de omwonende beter informeren, maar ook peilen wat de mening over het vliegveld en de vliegbewegingen is.

Uren voortuit

Op 1 mei dit jaar werd de BurenApp gelanceerd door Eindhoven Airport. Met de app kan de omgeving de actuele vliegbewegingen naar en rondom de luchthaven volgen. Ook is er tal van informatie over geluid en luchtkwaliteit terug te vinden.

De luchthaven wil echter een stap verder. Namelijk dat de omgeving van de luchthaven voor de komende uren al zichtbaar heeft welke vliegroutes er gevlogen zullen worden en welke baanroutes daarbij gebruikt zullen worden. Dit zal vanaf 1 december aanstaande mogelijk zijn.

App houdt buurt Eindhoven Airport op de hoogte over vluchtroutes

Toekomst

Eindhoven Airport is straks de eerste Nederlandse luchthaven die verschillende technieken gebruikt om de buurt te informeren via de BurenApp. Vanaf 2020 wordt de tool verder uitgebreid. Vanaf dan is het zelfs mogelijk om 24 uur vooruit te kijken naar de routes. Ook kun je overige informatie die behoren tot de aanvliegroutes raadplegen in de BurenApp van Eindhoven Airport.

Roel Hellemons (algemeen directeur Eindhoven Airport) gaf het volgende aan over de uitbreiding van de BurenApp

Eindhoven Airport houdt omwonenden graag goed op de hoogte. Dat vinden wij belangrijk en daarin investeren wij. Zo hebben we de BurenApp uitgebreid met de baan- en routeverwachting van burgerluchtverkeer. Hierdoor kunnen omwonenden vooraf zien wat er aan civiel vliegverkeer wordt verwacht bij hen in de buurt. Wij zien dit als een belangrijke stap in het nog beter informeren van onze buren.

Heb je de BurenApp nog niet? Uit deze app kun je verschillende informatie halen en dan ook leuk om bij de hand te hebben. Via de volgende links download je de app uit de App Store, via deze link uit de Google Play Store.

Bron en beeldmateriaal: Eindhoven Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *