Norwegian stopt met trans-Atlantische vluchten vanuit Ierland

Gratis WiFi bij Norwegian

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Norwegian stopt met alle trans-Atlantische vluchten vanuit Ierland op 15 september 2019. De luchtvaartmaatschappij vloog vanuit Dublin, Cork en Shannon naar diverse bestemmingen in Canada en de VS. Deze routes werden uitgevoerd met de Boeing 737 MAX, die nu al enige tijd aan de grond staat.

Norwegian stopt met diverse routes

De vluchten vanuit Cork en Shannon naar New York Stewart en Providence werden al eerder geannuleerd door de problemen met dit toestel. Voor de vluchten vanuit Dublin zijn er andere toestellen ingezet, zoals de Dreamliner. De 80 administratieve medewerkers die in Dublin gestationeerd zijn, kunnen bij de luchtvaartmaatschappij blijven werken.

Voor passagiers die een ticket geboekt hebben nadat de luchtvaartmaatschappij stopt, worden omgeboekt op een andere Norwegian vlucht. Mocht je als passagier niet meer willen reizen door het annuleren van deze routes, dan krijgt je het geld van het ticket terug. Norwegian zal vanuit Dublin nog wel een aantal Europese bestemmingen aandoen. Zo kun je van Dublin naar Oslo, Stockholm en Copenhagen vliegen.  Passagiers die dus getroffen worden door deze annuleringen, kunnen via deze Europese bestemmingen nog steeds naar de VS en Canada vliegen. Dit zal echter wel extra reistijd met zich meebrengen.

Norwegian vanaf Amsterdam

Vanuit Amsterdam vliegt de luchtvaartmaatschappij ook rechtstreeks naar New York JFK. Deze vlucht wordt uitgevoerd door een B787-9 Dreamliner in 8 uur en 15 minuten. Het toestel van Norwegian vertrekt dagelijks om 15:15 vanaf Amsterdam en komt om 16:30 uur aan in New York. Aan boord is er een Premium en Economy class cabine.

Daarnaast voert de luchtvaartmaatschappij ook een aantal Europese vluchten uit vanaf Amsterdam. Zo kun je vanaf de Nederlandse luchthaven vliegen naar Copenhagen, Helsinki, Oslo en Stockholm.

Norwegian Premium Economy
Norwegian Premium (Economy)

Afbeelding ©Norwegian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *