Review: Hilton Garden Inn Brussels City Centre

hilton, garden inn, Brussels city, review

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor een bezoekje aan Brussel een paar weken geleden had ik gekozen voor het Hilton Garden Inn Brussels City Centre. De locatie vlakbij het Zuidstation en de aantrekkelijke prijs van € 90,- per nacht waren de belangrijkste redenen om voor dit hotel te kiezen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik hier twee nachten zou verblijven, maar door een geannuleerde vlucht uit Londen werd dit maar een nacht. In dit artikel dus een review van dit hotel.

Locatie

Het Hilton Garden Inn Brussels City Centre bevindt zich aan de zuidoost kant van het stadscentrum, dichtbijt het Zuidstation den de Louizalaan. Het hotel is daarom zeker geschikt als je aankomt en vertrekt vanaf dit station. Verblijf je liever in het centrum? Dan is het Hilton Brussels Grand Place wellicht een betere optie, maar dat hotel is wel een stukje duurder. Het Hilton Garden Inn Brussels City ligt op een paar minuten lopen van metrostation Munthof en met het openbaar vervoer in Brussel sta je redelijk snel op de meeste plaatsen in de stad. Over de locatie ben ik dus positief.

locatie, hilton, garden inn, Brussels city centre
Locatie van het Hilton Garden Inn Brussels City Centre.

Inchecken

Nadat ik met mijn Brussels Airlines vlucht omstreeks 10:00 aankwam op Zaventem, nam ik gelijk de trein naar het Zuidstation om vanaf daar de metro te nemen naar station Munthof. Vanaf daar was het nog 3 minuten lopen voordat ik in de lobby van het hotel stond.

Lobby van het hotel.

Ik overhandigde mijn paspoort en legde uit dat ik die avond daarvoor al een email had gestuurd met de mededeling dat ik nog vastzat in Londen. Ik werd bedankt voor mijn loyaliteit als Diamond lid en kreeg te horen dat mijn kamer nog niet gereed was door het vroege tijdstip. Dat kwam niet zo heel raar uit, aangezien ik die dag nog wat steden in België wou bezoeken. Mijn koffers kon ik in het hotel achterlaten om vervolgens die avond terug te komen.

Omstreeks 22:00 kwam ik weer terug en werd weer vriendelijk begroet bij de receptie. Dit keer zelfs door de manager van het hotel. Er stonden eerder geen mensen te wachten, dus dan vind ik het altijd wel leuk om even een praatje te maken. Het Hilton Garden Inn Brussels City Centre bleek nog niet zolang te bestaan op deze locatie. Daarvoor zat er een ander hotel in dit gebouw. Nadat ik mijn bagage weer had teruggekregen, kreeg ik ook mijn key card overhandigd. Aanvankelijk had ik een standaard Superior Room geboekt, maar deze werd geüpgraded naar een Superior Room met uitzicht op de tuin, altijd mooi meegenomen!

Superior Room Garden View

Vervolgens nam ik de lift naar boven om naar mijn kamer te gaan. Bij binnenkomst zag ik direct een mooie aangeklede kamer. In het midden stond een comfortabel kingsize bed zoals ik in elk HGI hotel gewend ben.

Hilton Garden Inn Brussels City Superior Room.

Naast het bed stond een luie stoel en tegenover het bed stond een meubel, dat ook direct dienst doet als bureau, met televisie. Ook stonden er koffie- en theefaciliteiten klaar. Aan de rechterkant, direct bij de ingang is een kast te vinden met o.a. een haardroger en een aantal kledinghangertjes. Ook is er een kluisje aanwezig. Verder waren de muren mooi gedecoreerd met wandversiering.

De kamer zelf vond ik redelijk ruim en modern. Vanuit het raam had ik uitzicht op een soort van binnenplaats met tuin. Eens een keer wat anders dan de straat.

Uitzicht op de binnenplaats.

Badkamer

Ook de badkamer zag er prima en goedverzorgd uit, al vond ik deze ruimte wel wat klein. Er is een toilet, wastafel en open douchecabine aanwezig. Er was dus geen bad aanwezig en helaas ook geen regendouche. Verder waren er voldoend handdoeken, zeep en shampoo.

Deze diashow vereist JavaScript.

Faciliteiten

Het hotel biedt o.a. een fitness, room service, een restaurant en een business centre. Kom je met de auto? Dan is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt te vinden. Achter de receptie is een bar te vinden waar je een aantal alcoholische dranken kunt verkrijgen. Bij het inchecken kreeg ik als diamond lid ook een voucher voor een gratis welkomstdrankje. Hierbij ging ik natuurlijk voor mijn favoriete Belgische biermerk Stella Artois.

Stella Artois als welkomstdrankje.

Ontbijt

Direct bij het inchecken kreeg ik te horen dat het ontbijt zou worden geserveerd vanaf 7:00 elke ochtend. Mijn Thalys naar Bordeaux vertrok pas om 8:20, dus dat kwam perfect uit. Bij Garden Inn heb je als Diamond lid de keuze uit ofwel 1.000 punten of een gratis ontbijt. Meestal kies ik dan voor gratis ontbijt, aangezien dit voor mij de meeste waarde heeft. Persoonlijk vind ik het fijn dat Hilton Honors hun leden laat kiezen, aangezien niet iedereen een ontbijt nodig heeft. Dan zijn 1.000 punten op hun plaats. Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in een ruimte in de lobby, achter de bar.

Het buffet ziet er redelijk compleet uit. Er was o.a. de keuze uit croissants, warme broodjes, vele soorten kaas en ham, pannenkoekjes, ei, vele soorten vlees en bacon, vers fruit en toetjes. Om 7:00 ’s ochtends is het meestal lekker rustig bij een ontbijtbuffet en daarom probeer ik ook altijd hier vroeg te zijn. Tussen 9:00 en 10:00 is het vaak een stuk drukker, en zeker tijdens het weekend.

Uitchecken

Na dit ontbijt heb ik me nog even opgefrist in mijn kamer en vervolgens nam ik weer de lift naar beneden om uit te checken. Ook hier hoefde ik gelukkig weer niet lang te wachten. Ik werd keurig gevraagd of alles in orde was waarop ik positief antwoordde. Nadat ik was uitgecheckt nam ik de metro naar het Zuidstation vanwaar ik per Thalys naar Bordeaux afreisde in Comfort 1. Van deze treinreis kun je binnenkort een verslag lezen op insideflyer.nl.

Overzicht

Voordelen

- Prima locatie tussen het Zuidstation en Louizalaan
- Vriendelijk personeel
- Mooie en moderne kamers
- Prima ontbijtbuffet.

Nadelen

- Badkamer is wat aan de kleine kant en er is geen regendouche aanwezig.

Service

Sterren

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Value

Algemene Waardering

Conclusie

Het Hilton Garden Inn Brussels City Centre is een prima hotel op een mooie locatie vlakbij het stadscentrum van Brussel. De locatie is naar mijn mening perfect, aangezien je met het openbaar vervoer snel op de meeste plaatsen in de stad staat, zoals het stadscentrum en de Europese wijk.

Het hotel heeft mooie en moderne kamers en ik vond eigenlijk alle faciliteiten die ik zou kunnen verwachten in een Garden Inn hotel. Ook de badkamer was prima in orde, alhoewel deze wel wat aan de kleine kant was en helaas was er geen regendouche aanwezig. Ook het ontbijtbuffet was prima in orde.

Ik zou een verblijf in het Hilton Garden Inn Brussels City Centre dus prima kunnen aanraden. Zeker vanwege de goede locatie en de prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt naar mijn mening redelijk veel voor de prijs die je voor het hotel betaalt. De prijs hangt natuurlijk af van de dagen dat je in hotel verblijft, maar normaal ligt deze zo tussen de € 80,- en € 100,- per nacht.

4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *